Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas skolas Ģimenes dienas sarīkojums

Pirmie uzstājas bērnudārzs un sagatavošanas klase

Laikraksts Latvietis Nr. 651, 2021. g. 26. maijā
Eva Brennere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLBDaugavasSkola_2v

5. klase. FOTO Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte).

7. klase. FOTO Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte).

Melburnas Latviešu biedrības Daugavas skola ir atzīmējusi Ģimenes dienu jau tikpat kā no skolas darbības sākuma.

Ap 1995. gadu, kad Vilis Padoms bija skolas pārzinis, skola iesāka savu Mātes dienas sarīkojumu noturēt Latviešu Ciemā, kas Ciema iedzīvotājiem un arī viesiem deva lielu prieku; skolēni dziedāja dziesmas, deklamēja dzejolīšus, stāstīja par savu ģimeni, dejoja tautas dejas, nobeigumā dejojot ar saviem vecākiem vai pat ar vecvecākiem. Visas klātesošās māmiņas un vecmāmiņas tika apdāvinātas ar skaistiem baltiem ziediem.

2020. gadā, Covid vīrusa iespaidā, Mātes dienas sarīkojums notika, skatītājiem atrodoties neklātienē. To varēja noskatīties caur mājas datoru ar interneta pievienojumu, lietojot ZOOM tehnoloģiju. Labi, ka tā!

2021. gadā to atsāka sestdien, 8. maijā, Latviešu namā. Piedalījās skolēnu vecāki, daži draugi. Skolas pārzine – nu jau otro gadu Dzintra Latiša – bija norūpējusies, vai būs pietiekami apmeklētāju. Taču Lielajā sarīkojumu zālē sanāca ap 50 personu – patīkams pārsteigums!

Vairums bija skolēnu vecāki; no Latviešu Ciema tikai daži viesi – citi vēl baidījās apmeklēt sarīkojumu. Bijām plaši izsēdināti pa galdiem.

Sarīkojums sākās ar skolas pārzines Dzintras Latišas atklāšanas runu, kurai sekoja svētbrīdis, ko vadīja mācītājas Aldis Elberts.

Kā parasti, pirmie uzstājas bērnudārzs un sagatavošanas klase ar deklamāciju un roku kustībām – Cepu, cepu kukulīti.

Sekoja vairāku klašu Mātes dienas deklamācijas ar kustībām, tad 8. klases skolēnu Kārļa, Artūra, Sofijas un Edgara lasījumi par savām ģimenēm, tad kopdziesma Silta, jauka istabiņa, tad Daugavas skolas koris Lilitas Lauriņas vadībā un tad latviešu danči Lāras Brenneres vadībā, ko nobeidzot skolēni pieaicināja savus vecākus, arī vecvecākus, ja bija klāt.

Tad māmiņām tika pasniegtas skaistas baltas puķītes.

Kā jau latviešiem pieņemts, sarīkojumu nobeidza ar ļoti bagātīgu kafijas galdu.

Ievērojot pandēmijas ierobežojumus, sarīkojums tomēr ļoti labi izdevās. Paldies skolas vadībai un darbiniekiem par to, arī bērniem un viņu ģimenēm. Ceram, ka nākošgad izdosies ar sarīkojumu atgriezties Latviešu ciemā.

Eva Brennere,
apmeklētāja no Ciema,

kuras ģimene vēl cieši iesaistīta latviešu skolā; dēls Roberts – skolotājs, māca Latvijas vēsturi, dēls – Viktors māca folkloru, mazmeita – Lāra māca tautas dejas un ir 5. klases audzinātāja, bet viņas bērni – Sofija un Tomass – skolas audzēkņi.

Kā mamma, vecmamma (Omīte) un vecvecmamma tiešām esmu ļoti lepna un priecīga par to!



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com