Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lai nepazustu kopības izjūta

3x3 turpina darboties

Laikraksts Latvietis Nr. 656, 2021. g. 30. jūnijā
Līga Ruperte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kuram gan tik ļoti negribētos vienam otru satikt klātienē! Regulāri runājoties zūmā un lolojot cerības, ka tas šovasar lielākā vai mazākā pulkā būs iespējams, 3x3 organizatori kaļ dažādas idejas.

3x3 Latvijā

Latvijas 3x3 padome apspriedusi dažnedažādus variantus. Variantus, kā nepazaudēt saikni ar visiem 3x3 ļaudīm, īpaši tik svarīgā brīdī kā šis, kad aprit 40 gadu kopš trīsreiztrīs kustības rašanās Garezerā ASV.

Pašlaik diemžēl nevaram satikties kuplā pulkā Latvijas 3x3 saietos Kalnos un Maltā; tie pārcelti uz nezināmu laiku. Bet kaut ko darīt varam!

Lūk, kādas ir ieceres.

Pirmkārt, darboties un visus aicināt tikties zūmā. Par to informācija būs atrodama 3x3 feisbuka kontā.

Jau no 7. aprīļa notiek trešais ģimeņu seminārs, ko vada Līga Ruperte un Māra Tupese, un kas ilgs sešas nedēļas. Pēc tam plānots seminārs par savstarpējās komunikācijas uzlabošanu Vai tu mani dzirdi?

Otrkārt, 28. augustā, Bauskas pils parka estrādē iecerēts rīkot 3x3 salidojumu. Tajā plānotas dažādas aktivitātes, darbotos ieviržu teltis, būtu izstāde utt. Un, lai būtu kopības izjūta, iecerēta virtuāla saslēgšanās ar latviešiem no citām zemēm. Un, treškārt, vakara izskaņā pirmizrādi piedzīvos Montas un Armanda Jakovelu veidotā pilnmetrāžas dokumentālā filma Trīsreiztrīs.

Noslēgumā, protams, danči.

Un, ceturtkārt, top aplikācija par 3x3, ar kuras palīdzību interesenti varēs apmeklēt vietas Latvijā, kur notikušas nometnes un saieti, meklējot zīmīgus punktus un pildot uzdevumus.

Un, piektkārt, tapis viegli pārskatāms, saturā vispusīgs un krāšņs buklets par 3x3. To var aplūkot www.3x3.lv

Cerot uz tikšanos virtuāli vai klātienē (vai abējādi),

Daiga Bitiniece,
Latvijas 3x3 padomes locekle

3x3 ārzemēs

Īrijas 3x3 vadītāja Zane Kažotniece raksta: „Īrijas 3x3 darba grupa cītīgi strādā, lai arī šogad mēs visi varētu sanākt kopā saietā. Tā kā joprojām vēl dzīvojam globālās pandēmijas apstākļos, šī gada Īrijas 3x3 notiks virtuālajā vidē no 15. līdz 20. augustam. No rīta paredzētas nodarbības bērniem, pēcpusdienā dažādas praktiskas ievirzes, vakarpusē ievirzes, kuru laikā rokas varēs atpūsties. Būs arī 3x3 teātris, pusdienu gatavošana un jauniešu klubs. Tā kā šī gada saieta tēma ir „Ceļš“, katru vakaru tiksimies ar kādu interesantu cilvēku, kurš stāstīs par savas dzīves ceļu. Saiets virtuālajā vidē ļaus piedalīties ikvienam, lai arī kurā pasaules malā mēs atrastos.”

Par Anglijas angļu valodas 3x3 nometni tā rīcības komitejas locekle Ingrīda Dzeriņa raksta, ka šogad, ja noteikumi atļaus, nometne notiks klātienē. Taču visām nodarbībām būs Zoom saite, lai var piedalīties arī tie, kuriem veselība neatļaus būt Straumēnos.

„Lieliski izdevās 3x3 rīkotā Lieldienu nedēļa ar virtuālām ballēm, kafejnīcām, sēklu stādīšanas darbnīcu, bērnu telpu kempingu un, protams, olu krāsošanu un kaujām. Trūka tikai šūpoles!” atceras I. Dzeriņa.

Tāpat kā pārējie 3x3 arī Ziemeļamerikas nometnes Garezerā, Katskiļos (ASV) un Tērvetē (Kanādā), plāno savas programmas Zoom vidē. Garezera un Katskiļu nometne notiks no 8. līdz 21. augustam. Iecerētas ir gan praktiskās, gan teorētiskas ievirzes. Tērvetes nometne notiks septembrī.

Austrālijas 3x3 gatavojas rīkot saietu 2022. gada janvārī, vieta un laiks tiks paziņoti vēlāk.

Līga Ruperte,
3x3 globālā koordinatore
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com