Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Štrunts par pandēmiju, kārtībai jābūt!

Sidnejas Latviešu biedrības pilnsapulce

Laikraksts Latvietis Nr. 668, 2021. g. 22. sept.
Jānis Čečiņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SidnejasLatviesuBiedriba

SLB 2021. g. pilnsapulces dalībnieki. Jāņa Čečiņa ekrānuzņēmumu montāža.

Ja statūti nosaka, ka gadskārtējai pilnsapulcei jānotiek augustā, tad tā tam jābūt, neskatoties uz jebkādām pandēmijām vai citiem kavēkļiem. Un tā, jau otro gadu, Sidnejas Latviešu biedrība (SLB) savai pilnsapulcei pielieto Zoom platformu. Ja pērn sapulce varēja notikt gan klātienē Namā, gan attālināti, tad šogad tas bija iespējams, tikai katram biedram sēžot mājās pie datora. Tie kam tas nebija ērti vai iespējami, tie atsūtīja mandātus.

Valdes priekšsēža Jāņa Čečiņa ziņojums izskanēja ar tēmu Pastāvēs, kas pārvērtīsies. Pēdējais gads viss ir bijis, vairāk vai mazāk, Covida iespaidots, un, līdz ar to, biedrībai ir bijis jāpiemērojas jauniem noteikumiem un apstākļiem. Liela daļa no sarīkojumiem ir bijuši jāatceļ, vai jāatrod jauni veidi kā tos pasniegt. Izmantotas iespējas rīkot Zoom sarīkojumus, un mēnešrakstu Ritumu lielais vairums biedru tagad saņem elektroniski. Dāmu kopai mainījusies vadība – Ināras Krūmiņas vadīto valdi nomainot Lolitas Jurānes vadītai jaunai maiņai. Arī ilggadīgo grāmatnīcas Rīga vadītāju Imantu Līci nomainījusi uzņēmuma Nord Haus vadītāja Daiva Tuktēna. Uzsāktas gan veikala, gan Mārtiņa Siliņa zāles pārbūves bet, jauno ierobežojumu dēļ, visi darbi kopš jūnija vidus stāv uz vietas.

Gads beidzās ar $81 000 iztrūkumu. Laimīgā kārtā, valdības ir nākušas palīgā ar algu un bezpeļņas uzņēmumu pabalstiem. Kasieris Jānis Grauds teica, ka jēdzīgu budžetu sastādīt pastāvošā pandēmijas stāvoklī ir gandrīz vai neiespējami. Tomēr, cerībā, ka palēnām ekonomika atkopsies, ļaudis atkal atgriezīsies Namā un valde prātīgi rīkosies, pilnsapulce pieņēma budžetu $220 000 apmērā.

Valdē atkārtoti ievēlēja Klāru Brūveri un Jāni Graudu, apstiprināja Kārlu Tuktēnu, kura šajā gadā atvietoja Kimu Ligeru, un ievēlēja jaunu locekli Mariku Makjū (McCue). (Amatus valde sadala savā pirmajā sēdē pēc pilnsapulces.) Kā SLB goda biedru ievēlēja Jāni Graudu.

Izvairoties no jebkādiem strīdiem un laika kavēkļiem, sapulci meistarīgi novadīja Andris Galviņš, un visu pierakstīja SLB ilggadīgā protokolētāja Ināra Graudiņa.

Jānis Čečiņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com