Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valsts svētku nedēļā godina Latvijas mediķus

Notikumi Bērnu slimnīcā

Laikraksts Latvietis Nr. 676, 2021. g. 18. nov.
Sintija Bernava -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Bērnu slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas personāls ar saņemtajām dāvanām. FOTO Sintija Bernava.

Šis ir emocionāli grūts laiks visiem, bet jo īpaši tiem medicīnas darbiniekiem, kuri ikdienā cīnās par cilvēku dzīvībām.

Valsts svētku jeb Patriotu nedēļā Radošās darbnīcas brīvprātīgie sadarbībā ar Latvijas lielāko sadzīves ķīmijas un kosmētikas līdzekļu ražotāju AS Spodrība ar roku un ķermeņa kopšanas produktiem iepriecina Bērnu slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas personālu, lai cilvēkiem, kuri 24/7 režīmā glābj valsts jaunās paaudzes dzīvības, pēc vairākkārtējām dezinfekcijām un atkārtotām mazgāšanām dušā būtu iespēja parūpēties arī par savu ādu.

Katrs emocionāls uzmundrinājums un kaut neliels praktisks atbalsts ir nozīmīgs ne tikai pacientiem, bet arī slimnīcu personālam. Šis laiks ir mūsu iespēja padarīt medicīnas darbinieku darba ikdienu vieglāku, pasakot labu vārdu un no sirds novērtējot to, ko viņi dara mūsu un mūsu līdzcilvēku labā, un palīdzot viņu ādai justies labāk un atgūt komforta sajūtu, lai vismaz tādējādi viņu ikdienu šajā grūtajā laikā padarītu vieglāku!

Bērnu slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā ik gadu tiek ārstēti vairāki simti pacientu ar smagi noritošām infekcijām, visa veida traumām, saindēšanās gadījumiem, kā arī ar neiroloģiskām, kardioloģiskām, pulmonoloģiskām, gastroeneteroloģiskām, hematoloģiskām, ORL u.c. saslimšanām. Īpaši smagos gadījumos nodaļa nodrošina orgānu aizstājējterapiju, veicot pacientam plaušu mākslīgo ventilāciju, nieru aizstājējterapiju, parenterālo barošanu, zondes barošanu pēc kardioķirurģiskām, zarnu rekonstruktīvām, neiroķirurģiskām, pilmonoloģiskām, ortopēdiskām u.c. operācijām. Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļā darbojas sāpju dienests, nodrošinot pacientam pretsāpju terapiju un maksimāli iespējamu komfortu ne tikai intensīvajā terapijā, bet arī ārstēšanās procesā citās nodaļās.

Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas ārsti veic regulāru pētniecības darbu, sadarbojas ar citu valstu kolēģiem. Daudzi no klīnikas ārstiem ir mācījušies un mācās ārvalstu klīnikās – Sentluisa (St.Louis) ASV, Great Ormond Street slimnīcā (Lielbritānijā), kuras ir vienas no sešām vadošajām bērnu slimnīcām pasaule, kā arī Lund Universitātes slimnīcā (Zviedrija), Ķelnes un Ķīles Universitāšu slimnīcās (Vācijā). Nodaļas darbinieki zinātniskie darbi it ieguvuši atzinību starptautiskos kongresos un konferencēs Eiropā, Āzijā un Amerikā.

AS SPODRĪBA ir lielākais sadzīves ķīmijas, ķermeņa kopšanas, augu barības un dezinfekcijas līdzekļu ražotājs Latvijā, kas dibināts 1921. gadā un šogad atzīmē pastāvēšanas simtgadi.

SEAL tulkojumā no angļu valodas nozīmē ronis, kas jau izsenis bijis ūdens, tīrības un neskartas dabas simbols. Viena no populārām un iecienītām produktu līnijām, ko pārstāv SEAL, ir augu mēslošanas produkti VITO. SPODRĪBA darbojas saskaņā ar starptautisko standartu ISO 9001 un ISO 14001 prasībām un kosmētikas ražošanā ievēro labas ražošanas prakses (GMP) principus. 2012. gadā SPODRĪBA kļuva par pirmo ražotāju Baltijā un vēl joprojām ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas ražo ekoloģiskus tīrīšanas un kosmētikas līdzekļus, kas ieguvuši oficiālo EU Ecolabel marķējumu. Produktus atzinusi arī Latvijas Astmas un Alerģijas biedrība. Izvēloties šādus produktus, pircējam ir iespēja pieņemt atbildīgus lēmumus un rūpēties par savu veselību un apkārtējo vidi.

Foto ieskats Patriotisma nedēļas aktivitātēs atspoguļots:

Radošās darbnīcas Facebook: https://www.facebook.com/RadosasDarbnicasCreativeWorkshops/

Radošās darbnīcas Instagram: https://www.instagram.com/radosas_darbnicas/

Mūsu visdziļākā cieņa un apbrīna visiem Latvijas mediķiem par darbu, kas tiek veikts paaugstināta stresa un sarežģītajos pandēmijas apstākļos! Lai mums visiem laba veselība un rūpēsimies viens par otru!

Sintija Bernava
Speciāli laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com