Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


AL58.KD Noslēguma koncerts un

Vecgada vakara Zaļumballe

Laikraksts Latvietis Nr. 680, 2021. g. 15. dec.
Ilona un Klāra Brūveres -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kad mūzika un teātri būs izbaudīti, dzejas izskanējušas, filmas apskatītas, latvieši citās zemēs iepazīti un visi citi KD pasākumi paliks atmiņā ar smaidu, tad skats versīsies uz nākotni. Kultūras dienu pēdējais sarīkojums būs Noslēguma koncerts, kas notiks plkst. 19.00., 31. decembrī, tieši pirms balles, un abi būs savādāki nekā iepriekšējos gados.

Noslēguma koncertā, kā jau parasti, Kultūras dienu karogu nodos nākamai pilsētai – šoreiz Melburnai.. Bet tas taču ir koncerts! Koncerts ar skaidru nākotnes vīziju! Koncertā skanēs mūzikas priekšnesumi, kurus izpildīs jaunieši – mūsu latviešu nākotne Austrālijā. Bet ir vēl viena nākotne – tā, kura saista latviešus visā pasaulē. Noslēgumā izskanēs kora izpildījumā Gaismas pils – latviešu klasiskās mūzikas un Jāzepa Vītola kormūzikas kalngals un Dziesmu svētku simbols. Un kas par kori! Izmantojot tehnoloģiju, dziedās viens apvienots koris Inta Teterovska vadībā. Piedalīsies jauniešu kora Balsis koristi, latviešu koristi no Austrālijas (Daina, Daugavas Vanagu vīru koris, Dziesmu Laiva, AL58.KD koris, Veseris) un Austrālijas kora Inner West Voices koristi. Tā ir mūsu nākotne. Latvieši, kas sastopami visā pasaulē, kopj savu kultūru un tradīcijas, sadarbojas ar Latvijā esošajiem un ar lepnumu dalās mūsu kultūrā ar cittautiešiem. Būsim visi vienoti vienā dziesmā – Saknes Latvijā, atvase Austrālijā.

Kad svinīgais koncerts būs izskanējis, tad būs pienācis laiks visiem priecāties – priecāties par izdarīto darbu, par jauniem piedzīvojumiem, par to, ka KD tomēr notika un ar plašu sarīkojumu klāstu, par sadarbību ar Latvijā esošajiem māksliniekiem un mūsu austrāliešu draugiem, kas palīdzēja nodrošināt burvīgo koncertu ar Ešenvalda mūziku, par E. Mačēnas un A. Dragūnas jaunrades darbiem, par to, ka tik mazai tautai ir tik apbrīnojuma kultūra un ka varējam to kopīgi svinēt. Un kā tad labāk izpriecāties ar draugiem kā Vecgada vakara zaļumballē? Būs ko ēst, būs mūzika, būs danči, būs sadziedāšanās, būs kaut kas visiem, ieskaitot jaunākai paaudzei. Priecāsimies kopā ar visu ģimeni!

Varēs noklausīties tikai koncertu, ja nevēlaties piedalīties ballē, bet balles biļetē būs iekļauts arī noslēguma koncerts.

Ilona un Klāra
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com