Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziemassvētki sabraukuši Adelaidē

Sagaidīšana Daugavas Vanagu namā

Laikraksts Latvietis Nr. 682, 2021. g. 26. dec.
Astra Kronīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams Daugavas Vanagu Ziemassvētku eglītē Adelaidē. FOTO Agris Ezeriņš.

Mičels Mekmalens (Mitchell McMullen) un Stella Kardašova. FOTO Agris Ezeriņš.

Ziemassvētku svinētāji. FOTO Agris Ezeriņš.

Ziemassvētku svinētāji. Čellists Jānis Laurs. FOTO Agris Ezeriņš.

Muzikāls sniegums Jāņa Laura (čells) pavadījumā un Astras Kronītes (klavieres) vadībā. FOTO Agris Ezeriņš.

No kreisās: Ilze Impola, Ilga Vēvere ar dāvanu ragaviņām. FOTO Agris Ezeriņš.

11. decembris bija saulains un daudzsološs. Adelaides latviešu sabiedrībā šajā sestdienā bija paredzēti sarīkojumi viens pēc otra. Vispirms jau bija pacilājums, jo šajā nedēļas nogalē pirmo reizi Adelaidē viesojās jaunieceltais LR vēstnieks Austrālijā Marģers Krama kungs ar kundzi. Viņu uzdevums bija pilnā jaudā iepazīt Adelaides latviešu kopienu, apmeklējot vispirms Adelaides Latviešu skolas izlaiduma aktu, tad atklājot jauniekārtoto Adelaides Latviešu biedrības muzeju un pirms izlidošanas uz Melburnu iegriezties Daugavas Vanagu namā, kur notika gadskārtējā Ziemassvētku eglīte.

Lai ievestu telpā svētku sajūtu, sarīkojumu iesāka tradicionālā veidā, nodziedot Klusa nakts, svēta nakts. Pēc tam nodaļas priekšsēde Ilga Vēvere aicināja izcilo viesi pie vārda. Krama kungs savā uzrunā izskaidroja savus uzdevumus vēstniecībā, kā arī runāja par Ārlietu ministrijas patreizējiem izaicinājumiem pie Latvijas robežas ar Baltkrieviju un sasprindzināto situāciju Ukrainā.

Sekoja jauks priekšnesums, ko izpildīja Mičels Mekmalens (Mitchell McMullen) un Stella Kardašova. Mičels spēlēja kokli, kamēr Stella dziedāja divas Ziemassvētku dziesmiņas. Abi šie jaunieši piedalījās Vanadžu konkursā Ceļojums ar Daugavas Vanagiem, Mičels ieņemdams pirmo vietu un Stella – otro.

Jānis Laurs mums visiem pazīstams kā izcils čellists, bet viņam ir arī citi noslēpti talanti. Decembra sākumā Vanadžu beidzamās pusdienas, pasniedzot spaghetti marinara un cūkas cepeti ar piedevām, gatavoja Jānis! Jānis ir nodaļas biedrs un vienmēr pretimnākošs. Šoreiz viņa priekšnesums bija Zigmāra Liepiņa Zibsnī zvaigznes pār Daugavu aranžējums

Kamēr izpušķotā eglīte un telpas dekorējumi zibsnīja savas gaismiņas, pulciņš Vanadzes uzstājās ar savu pirmo priekšnesumu, dzejoļu virkni par ziemu, Ziemassvētku laika svētību un prieku, ko bija aranžējusi Astra Kronīte. Pēc kopdziesmas un atvadīšanās no vēstnieka Vanadzes atkal stājās priekšā – šoreiz ar muzikālu sniegumu. Jāņa Laura pavadījumā un Astras vadībā ansamblis nodziedāja piecas dziesmas.

Pēc tik dāsnas programmas, visi laikam bija nopelnījuši dāvanas. Ieradās Ziemassvētku rūķītis, alias Anna Didrichsone, vilkdams dāvanu pilnas ragaviņas, pikojoties ar sniega pikām. Palīdzes, Vanadžu vadītāja Ilze Mūsiņa un Daina Ezeriņa, izdalīja dāvanu sainīšus tiem, kuri čakli strādājuši nodaļas darbā visu gadu. Jāpiemin, ka Daina šogad atkal bija izdomājusi un izgatavojusi skaistus galda dekorējumus.

Kā vienmēr, Vanadžu sarūpētais Svētku mielasta galds bija bagātīgi iekārtots. To ļaudis baudīja, kamēr draudzīgās sarunās viens otram stāstīja par saviem Ziemassvētku plāniem, savām ģimenēm un novēlot viens otram priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu, zinot, ka nesatiksies atkal līdz nodaļas darbības atsākšanai februāra sākumā.

Un tā noslēdzās vēl viens gads nodaļas dzīvē: labi nostrādāta darba apziņā, saticībā un Svētku gaišuma noskaņā. Tā jau pati par sevi ir vislielākā dāvana!

Priecīgus Ziemassvētkus!

Astra Kronīte
Laikrakstam „Latvietis“
2021. g. decembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com