Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Nākošās Kultūras dienas

Uzruna tautiešiem no rīkotājiem

Laikraksts Latvietis Nr. 684, 2022. g. 6. janv.
Susan un Pēteris Dārziņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Nākošo Kultūras dienu priekšsēži Susan un Pēteris Dārziņi. FOTO Ekrānuzņēmums.

Mīļie tautieši, latviešu ģimenes un draugi!

Jau piecdesmit astoto reizi latvieši svin Kultūras dienas Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē paspārnē. Svinēšana šoreiz gan personīgi, gan attālinātā veidā.

Abi ar Pēteri pateicamies par lielo uzticību, ko esat mums izrādījuši, ieceļot mūs kā nākošo Kultūras dienu vadītājus. Paldies, ka uzticat mums šo lomu, ka uzticat mums rīkot 59. Kultūras dienas, kas notiks 2023. g. beigās Melburnā.

Kā pats pirmais patīkamais pienākums mums tagad ir simboliski saņemt Kultūras dienu karogu, tā turpinot Kultūras dienu svinēšanas pastāvīgo ķēdi.

Mums ir arī patīkamais pienākums sabiedrības vārdā pateikties šo Kultūras dienu rīkotājiem. Šo Kultūras dienu rīcības komiteja ir patiešām izpelnījusies pateicību, jo komiteja dabūja rīkoties veselu gadu ilgāk nekā bija paredzēts, jo, kā jūs jau visi zināt, COVID sērgas dēļ Kultūras Dienas tika uz gadu pārliktas.

COVID sērgas ietekme ir bijusi gan liela uz visu Kultūras dienu rīkošanu. Sērgas ietekmē daudz kas bijis ierobežots vai pat neiespējams. Pa piemēram, nav bijis iespējams koristiem tikties, lai klātienē sadziedātos un gatavotos uzstāties, bet šo viņi darījuši neklātienē, un tādā veidā viena svarīga Kultūras dienu daļa palikusi vietā. Bet ar tautas deju dejošanu, protams, ka šis atrisinājums nav iespējams, jo neklātienē taču pāru un grupu tautas dejas nav iespējamas. Un arī kādas citas parastas Kultūras dienu parašas nav bijis iespējams COVID dēļ turpināt.

Bet AL58. Kultūras dienu rīcības komiteja ar daudz dažādiem COVID radītiem izaicinājumiem dabūjusi ķepuroties un nākusi ar moderniem atrisinājumiem.

Liels, liels paldies rīcības komitejas priekšsēdēm Ilonai Brūverei un Klārai Brūverei. Mēs taču visi zinām, ka Kultūras dienu rīkošana ir sarežģīta lieta un ka daudz, daudz čakli ļaudis nāk talkā tās rīkot.

Paldies AL58. Kultūras dienas rīkotājiem – sirsnīgs paldies jums visiem.

Vēlamies mazliet pastāstīt par iecerētām AL59. Kultūras dienām, kas notiks Melburnā. Esam izvēlējušies tēmu – Visi kopā. Mēs esam visi kopā zem vienas un tās pašas saules gan Melburnā, gan citās Austrālijas un Jaunzēlandes vietās, gan citur pasaulē, ieskaitot arī Latvijā! Tātad Kultūras dienu motīvs būs saulīte.

Kultūras dienas domātas visiem latviešiem, latviešu ģimenēm un viņu draugiem.

Ceram iesaistīt latviešus, kas ir atvases no pēckara iebraucējiem Austrālijā un Jaunzēlandē un arī latviešus, kas ir nesen kļuvuši šo zemju iemītnieki un neklātienes veidā dalībniekus no jebkuras vietas, kur ir tīmekļa savienojums.

Indeed, we would like to emphasise our desire to create an Arts festival that is inclusive, welcoming for all Latvians and their families and friends, especially including all those who feel an affiliation to Latvian culture but who may not speak Latvian.

Vēlreiz liels paldies AL58. Kultūras dienas rīkotājiem.

Uz redzēšanos Melburnā!

Susan un Pēteris Dārziņi
Svētdien, 2022. g. 2. janvārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com