Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


PBLA priekšsēdis

Saņem LR ārlietu ministra apsveikumu

Laikraksts Latvietis Nr. 686, 2022. g. 19. janv.
Raits Eglītis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PBLA_teksts-200pxwb

Atvadoties no ALA priekšsēža amata, Pēteris Blumbergs Čikāgā, ALA 70. jubilejas kongresa aizvadītā gada oktobrī saņēma Ārlietu ministrijas Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas un ASV divpusējo attiecību un Amerikas latviešu saiknes ar Latviju stiprināšanā. FOTO PBLA.

Pasaules brīvo latviešu apvienības jaunievēlētais priekšsēdis Pēteris Blumbergs nule kā saņēmis personīgu apsveikumu no Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča sakarā ar ievēlēšanu amatā.

Vēstulē E. Rinkēvičs pauž gandarījumu par pieredzējušā ASV latviešu sabiedriskā darbinieka, bijušā Amerikas Latviešu apvienības priekšsēža vēlmi uzņemties pasaules latviešu organizētās sabiedrības vadību un izceļ P. Blumberga panākumus ALA darbā.

„Jūsu vadībā Amerikas Latviešu apvienība ir piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas, kļūstot par mūsdienīgu organizāciju, paplašinot savu darbību, atbalstu un ietekmi Amerikas latviešu kopienas dzīvē, piesaistot jaunākās paaudzes interesi un veiksmīgi integrējot kopienas dzīvē arī jaunās imigrācijas pārstāvjus,“ raksta ārlietu ministrs, paužot ticību, ka šo pieredzi priekšsēdis ņems līdzi arī PBLA darbā.

„Pasaules brīvo latviešu apvienība vienmēr ir bijis uzticams Latvijas diasporas politikas veidotāju un īstenotāju sadarbības partneris, kas pārstāv visas daudzskaitlīgās Latvijas diasporas intereses, tādēļ patiesi ceru, ka Jūsu pieredzei un viedumam būs nozīmīga loma plašajā pasaulē mītošo tautiešu saliedēšanai, dzīvas saites uzturēšanai ar Latviju, iedvesmojot uz pašatdevi un pašorganizēšanos.“

Vēstules noslēgumā E. Rinkēvičs izteica Ārlietu ministrijas apņēmību arī turpmāk atbalstīt PBLA iniciatīvas un darbību un novēlēja P. Blumbergam „spēku, izturību un iedvesmu nesavtīgam darbam Latvijas un tās tautiešu labā.“

Kā iepriekš ziņots, gada izskaņā notikušajās aizklātajās vēlēšanās Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēža amatā nākamajiem diviem gadiem valde izvirzījusi Amerikas latviešu apvienības (ALA) pārstāvi Pēteri Blumbergu, bet priekšsēža vietnieka amatā – ALA jaunievēlēto vadītāju Mārtiņu Andersonu. Līdz ar to PBLA 2022. un 2023. kalendāra gados vadīs divi ASV dzimuši, auguši un izglītojošies latvieši, kas labi pazīstami kā savās vietējās kopienās, tā arī Amerikas latviešu sabiedrībā. Viņi ir pirmie PBLA vadītāji, kas pārstāv trimdas trešo paaudzi.

Raits Eglītis
PBLA pārstāvniecība
Rīgā, 2022. gada 11. janvārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com