Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kalvis Jaunalksnis

Iepazīšanās ar Kultūras dienu Tautas deju uzveduma vadītāju – Kalvi Jaunalksni

Laikraksts Latvietis Nr. 697, 2022. g. 13. apr.
Susan un Pēteris Dārziņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

AL59. Kultūras dienu tautas deju uzveduma vadītājs Kalvis Jaunalksnis. FOTO no Kalvja Jaunalksņa personīgā arhīva.

Tautas dejas ir svarīga Kultūras dienu sastāvdaļa. Dejas ir svarīgas gan kā viela izrādēm, gan kā neizsmeļams prieka avots pašiem dejotājiem. Austrālijas Latviešu Kultūras dienu Melburnā Tautas deju uzveduma norise ir drošās rokās, proti, Kalvja Jaunalkšņa gādībā.

Kalvis Jaunalksnis ir bijis apmeklētājs, dalībnieks un dažreiz rīcības komitejās vairākās Austrālijas Latviešu Kultūras dienās, iesākot gaitas tautas dejās jau 1973. g. Kultūras dienās Sidnejā. Kalvis bija Tautas deju uzveduma vadītājs 2010. g. AL53. Kultūras dienās.

Kalvis dzied Melburnas latviešu jauktajā korī Daina, kā arī Melburnas latviešu vīru korī Veseris. Viņš ir bijis dalībnieks Austrālijas Latviešu Kultūras dienās Tautas deju, Kopkora un citu koncerta pasākumos, kā arī piedalījies Dziesmu un deju svētkos Ziemeļamerikā, Vācijā un Latvijā. Kalvim ir labi attīstīta humora izjūta, par piemēru, izpaudās palīdzot izdomāt Melburnas tautas deju grupas nosaukumu Piektais ritenis grupai, kurā dejo daži jau nosirmojuši dejotāji, kas ir vecāki dejotājiem grupā Ritenītis. Kalvim ir mierīga, mīļa pieeja cilvēkiem un dzīvei.

Kopā ar dzīvesbiedri Karīnu uzaudzinājis meitas Kati un Līsu, kuras arī aktīvi piedalās Melburnas latviešu sabiedrībā.

Profesionālā dzīvē Kalvis nodarbojas celtniecības laukā kā kvalificēts tāmētājs (Chartered Quantity Surveyor) un projekta vadītājs (Project Manager) savā privātā konsultantu firmā Mensura Associates.

Veidojas gan uzveduma komiteja, gan arī uzveduma plāni, un par šiem abiem ziņosim vēlāk. Noteikti būs labs iemesls 2023. gada beigās braukt uz AL59. Kultūras dienām Melburnā!

Susan & Pēteris Dārziņi
Laikrakstam „Latvietis“

Red.: Interviju ar Kalvi Jaunalksni – Austrālijas Latviešu 53. Kultūras dienu Tautas deju uzveduma rīkotāju skat. Laikraksta „Latvietis“ Nr.104: https://www.laikraksts.com/raksti/518



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com