Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Baltas domas, balti darbi Zasas 3x3

Vasarā jādodas uz Sēliju

Laikraksts Latvietis Nr. 698, 2022. g. 20. apr.
Cekuļu ģimene -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Zasas 3x3 vadītāji Ilze un Lauris Cekuli. FOTO Publicitātes foto.

Zasas vidusskola. FOTO Publicitātes foto.

Kas jādara 2022. gada vasarā? No 24. līdz 31. jūlijam jādodas uz Sēliju, uz Zasu, kur šovasar notiks latviešu un latvisko tradīciju kopēju, zinātāju un draugu lielā tikšanās Latvijā! Jaunatklātā Sēlija un sirsnīgā Zasa gaida tieši tevi – ar baltām domām uz baltiem darbiem!

Balta Zasa

3x3 saime pēc divu gadu pauzes šovasar satiksies mazāk zināmajā, bet ne mazāk sirsnīgajā un viesmīlīgajā Sēlijā, kas pēdējos gados zeļ, plaukst un arvien spožāk iemirdzas uz Latvijas kartes. Saiets notiks Zasā, kas atrodas teju krustcelēs starp Jēkabpili, Aknīsti, Līvāniem un Viesīti. Zasas ciems Jēkabpils novada Zasas pagastā izvietojies Zasas upītes krastos pie autoceļa 34 km no Jēkabpils un 164 km no Rīgas. Apdzīvotā vieta izveidojusies pie Zasas muižas centra, un nosaukums cēlies no tās īpašnieka 18. gs. Heinriha fon Zasa.

Baltai iedvesmai

Zasas 3x3 piedāvās veselu nedēļu iedvesmot tos, kuri latviskās dzīvesziņas, tradīcijas, valodu ikdienā nedzird, tāpēc tieši šajā nedēļā ir jāpaspēj viss! Iedvesmoties domām par labāku nākotni palīdzēs sarunas par politiku, improvizācijas teātris un dziedāšana – piemēram balto dziesmu dziedāšana atgādinās, ka Mana balta māmulīte, mani balti audzināja... un nedēļas laikā noskaidrot, kas ir balts latviešu folklorā?

Jaunums šajā 3x3 saietā būs Baltā galda sarunas, kur visas dienas garumā būs iespēja iedvesmoties klausoties lektoros, bet vēlajās stundās, arī pašiem klausītājiem kļūstot aktīvākiem, iesaistīties nakts diskusijās.

Baltās darbošanās

Tiem, kas nonākuši Zasas 3x3, lai kaut ko darītu, baltie cimdi būs jānovelk un jāatloka piedurknes – sāksies lieli un mazi darbi. Kā ierasts, visu vecumu bērniem un jauniešiem būs piemēroti darāmie, gan pētot dabu un apgūstot jaunas prasmes, gan piedaloties kustību, sportošanas, teātra, dziedāšanas un mūzikas spēlēšanas ievirzēs.

Balto darbu rakstītāji varēs uzšūt linu kreklus, izrakstīt sev brunčus vai darināt ādas apavus, bet tie, kuriem tik balti nesanāk, savu ieviržu ietvaros drīkstēs noskaidrot ko baltu ar vietējo Sēlijas kolorītu paveikuši citi!

Bet darbosies arī tie, kuri neko nedarīs! Jā, patiešām, izrādās, dziedinošas ir teju visas mākslas nozares – arī deja, kustība, zīmēšana un runas māksla – pareiza elpošana. Zasas 3x3 tam visam būs laika gana – sevis iepazīšanai ar jaunu lietu, paņēmienu, ideju palīdzību.

Baltie prieki

Raibajā nedēļas virpulī būs iespēja ne tikai darīt un mācīties, bet, protams, arī priecāties – pamosties ar smaidu un izkustēties; griezties tradicionālo deju ritmos, latvju danču soļos; dziedāt gan folklorās ievirzē, gan vakaros pie nīcēju galda; sajust kopības sajūtu braucot ekskursijās pa jaunapgūtās Sēlijas zemes labākajiem maršrutiem, izmēģināt senlaiku sporta vai prāta spēles. Un pēc tam, kad garam, prātam un miesai jau metīsies melns gar acīm, atgriezties baltajā Zasas 3x3 pasaulē ļaus maigu pieskārienu masāžas, ielūkošanās pasaku pasaulē vai gardu goda ēdienu pagatavošana. Ak, jā, būs arī balto šļakatu prieki – pie ūdenim labvēlīgiem laikapstākļiem būs pieejama peldvieta Zasas muižas parka teritorijā!

Ik vakara koncerti un kopā būšanas, tradicionālais pašizpausmes vakars Brīvais mikrofons visu gaumju, garumu, vecumu un platumu dalībniekiem bez jebkādiem ierobežojumiem. Tāpat arī apsveikumi jubilāriem, galda un vakara dziesmas, kā arī citi kopību vairojoši pasākumi nedēļas garumā ļaus mums no es un tu kļūt par MĒS.

Balti paši mēs!

Zasas 3x3 saietu rīko Cekuļu ģimene – Ilze, Lauris, Ako Kārlis, Lote un Elza Hermīne, aiz kuriem stāv baltie rūķīši – palīgi no darba grupas – Sidoroviču un Bogustovu ģimenes, Juris Tomašūns, Astra Audra Dāboliņa un Lauma Treimane, kas katrs roku pieliek, lai saiets noritētu godam, lai katru atbraucēju varētu uzņemt ne tikai sirsnīgi un ar laipnu smaidu, bet arī izguldīt ērtā un mīkstā guļvietā – Zasas vidusskolas vai internātskolā gultās vai uz matračiem. Solām trīs reizes dienā paēdināt ar gardiem ēdieniem ar sēļu zemes sirsnību, nodrošināt katram nepieciešamo, iespēju robežās darot visu, lai nedēļa Zasas 3x3 paliktu atmiņā kā skaistākā nedēļa 2022. gadā! Lai top un uz tikšanos!

Dalības maksa vienam pieaugušajam dalībniekam ir 190 eiro, bērniem līdz 2 gadu vecumam bez maksas, bērniem no 2 līdz 7 gadiem – 95 eiro, bet kodolģimenei nepārsniedzot 600 eiro.

Pieteikuma vēstules līdz 1. jūnijam sūtīt uz e-pastu: zasas3x3@gmail.com, pastāstot par savu motivāciju doties uz 3×3 ZASĀ, par ģimenes locekļiem un to vecumu, kā arī vai un kuros 3x3 saietos esat piedalījušies iepriekš. Pastāsti savu balto stāstu!

Pilnu informāciju par saietā piedāvāto programmu aicinām skatīties: www.3x3.lv un sekojot: feisbuka kontam 3x3_Latvija.

Lai balts mums visiem šis laiks!

Sirsnībā Cekuļu ģimene
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com