Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Uz priekšu Latviešu Fonds!

Atbalstīti 11 mazie projekti

Laikraksts Latvietis Nr. 701, 2022. g. 11. maijā
Ilze Pētersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuFonds

Latviešu Fonds

Pēc pāris gadu pārtraukuma, Latviešu Fonda (LF) padome martā atsāka savu tradicionālo pavasara sanāksmi. Un bija arī laiks – Fondā ir daudzas jaunas sejas un prasījās sasveicināties personā, ne tikai par Zoom.

Galvenais mērķis LF padomes sēdē ir ļoti praktisks – izvērtēt iesniegtos projektus, ko ir pieteikuši mākslinieki, dzejnieki, filmu režisori, studenti un skolotāji, vēstures un literatūras mīļotāji un citi.

Mūsu lietvedis Mārtiņš Hildebrants sakopo pieteikumus, kuros ir aprakstīts projekta tēma, izpildītāja kvalifikācijas, pieprasītā summa un rekomendācijas vēstules; padome tad izvērtē Mazos projektus un izvirza Lielos projektus LF saimes balsošanai (skatiet sarakstu).

Šogad mēs ilgi un dikti pārspriedām izvērtēšanas kritērijus – cik labi mūsu objektīvi nospraustais rubriks palīdz saprast, vai projekts ieder LF noteikumu robežās. Sekoja arī intensīvas pārrunas par īpašām akcijām. Fondam parasti pieteicās vairāk projektu nekā tas ir spējīgs atbalstīt; tādēļ mēs veidojām šo crowdsourcing kategoriju, kur ikviens indivīds, LF dalībnieks vai nē, var ziedot konkrētam projektam.

Runas noveda pie ziedošanas un jaunu dalībnieku iesaistīšanu stratēģijām. Šis, saprotams, ir katru organizāciju galvenais izaicinājums. Un jāsaka, lai pievilktu ziedotājus un dalībniekus, Latviešu Fonda jaunā padome ir pamatīgi centusies. Daži piemēri: Mums ir (un vēl veidojas!) uzlabota mājas lapa – ieskatieties: www.latviesufonds.com.

Par Latviešu Fondu ir bieži rakstīts internetā. Drīz, pateicoties Žubītei, būs apraksts Wikipedia. Ja kādam ir Spotify aplikācija, uzklikšķinot uz LF dziesmu playlist, var noklausīties Sibīrijas dziesmas, Ilģus un Akaci, starp citu... Latviešu Fonda redzamību ceļ mūsu suvenīri (Ritas Grendzes paspārnē) – ūdens pudeles, t-krekli, mugursomas, aprocītes un lipekļi ar Latviešu Fonda zīmolu.

Austras koks ir stiprs, klasisks simbols, kas viegli iekrīt acīs. Mēs to izceļam! Mūsu aktīvā projektu lietvede, talantīgā Beta Ludvika, ir izveidojusi burvīgus Austras koka auskarus un karulīšus! Mums šogad vēl turpinās virtuālā pastaiga gar Daugav abām malām. Interesanti, ka liela daļa staigātāju nav aktīvi LF dalībnieki, taču ir LF atbalstītāji!

Par visu šo mēs runājām sēdē; arī par LF galdiņu un laimīgo stundu Vispārējos XV Dziesmu un deju svētkos St. Paulā šovasar. Mēs gaidīsim jūs satikt! Būs balvas un citi pārsteigumi!

LF 2022. g. atbalstītie mazie projekti

  1. Baltic Transit mūzikas albums (CD).
  2. Grāmatas tulkošana – Baiba Bičoles White Waterbirds/Balts ūdensputns.
  3. Danču krātuves satura papildināšana.
  4. Grāmata par Margu Teteri Valdmani.
  5. Ilģu dziesmas izcelsmes stāsti.
  6. Eslingenas dziesmu svētkiem 75.
  7. „Dziesmu sētas“ atbalsts XV Dziesmu un deju svētkos ASV.
  8. Grāmata par Līviju Akurāteri.
  9. Mūzika un dejas konference – Veronikai Strēlertei 110, Andrejam Johansonam 100 un Pāvilam Johansonam 75.
  10. Doma skolas audzēkņu mūzikls „Pūt, vējiņi!“
  11. Grāmata Providences mīlulis. Sarunas ar Imantu Lancmani.

Ilze Pētersone
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com