Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Iepazīšanās ar Sjū Mičelu

Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu rīcības komitejas projektu vadītāja

Laikraksts Latvietis Nr. 713, 2022. g. 10. aug.
Susan un Pēteris Dārziņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sjū Mičela (Susann Mitchell). FOTO Pēteris Dārziņš.

Lai palīdzētu nodrošināt, ka Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu dažnedažādie pasākumi notiek kā iecerēti, rīcības komitejā ir klāt nākusi Sjū Mičela (Susann Mitchell). Sjū galvenais pienākums komitejā būs vispārēja projektu vadīšana.

Sjū Mičelai ir vācu un skotu izcelsme, bet latvieši ir pazīstami visu mūžu. Ar entuziasmu vairāk iegrimusi Latvijas kultūrā, kad 2002. gadā pievienojās korim Daina un satikusi savu partneri Ivaru Neiburgu. Papildus deju mīlestība nozīmēja, ka pievienošanās tautas deju kopai Piektais Ritenis bija obligāta. Sjū piedalījās savās pirmajās AL Kultūras sienās 2008. gadā un kopš tā laika ir vairākkārt uzstājusies tautas deju priekšnesumos. Sjū arī apsver iespēju gatavot pīrāgus par vienu no labākajiem veidiem, kā atmest stresu, un jau daudzus gadus ir bijusi nama dāma Melburnas latviešu namā. Ziemā vairākkārt bijusi Latvijā, lai baudītu sniegu, karstu šokolādi un viņas iecienītākos veikalus, bet līdz šim Sjū vēl nav apmeklējusi Dziesmu svētkus Latvijā.

Sjū mīl valodas un ir vācu, franču un angļu valodas skolotāja. Viņai arī patīk apgūt citas valodas un vairākus gadus mācījusies latviešu valodu pie Latviešu vidusskolas nenogurstošā Kārļa Brēmaņa. Pēc daudziem gadiem klasē un vadot valodu ekskursijas ārzemēs, Sjū uz laiku atrāvās no skolotājas darba, lai studētu projektu vadību; viņa ir organizējusi vairākus festivālus.

Dalīšanās kultūrā, izmantojot valodu, baudot ēdienu, dziedāšanu un dejas, ir ideālākais veids kā tuvināt pasauli. Sjū ir sajūsmā būt Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu rīcības komandā un gatavoties uz svētkiem 2023. gada beigās Melburnā.

Susan un Pēteris Dārziņi,
AL59. KD rīcības komitejas priekšsēži
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com