Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Skolotāju konference „Mīļš vārds“

Būs arī viese no Latvijas

Laikraksts Latvietis Nr. 718, 2022. g. 14. sept.
Iveta Leitase -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Iveta Miloslavska. FOTO no Ivetas Miloslavskas personīgā arhīva.

LAAJ_LVA_IZM

„Maikla Felpsa teiktais: „Neliec sev ierobežojumus. Jo vairāk tu tiecies pēc kaut kā, jo vairāk tu varēsi sasniegt!“ mani motivē ieklausīties, iejusties un iesaistīties“, saka Iveta Miloslavska, mūsu šī gada konferences viešņa un lektore no Latvijas.

Ja pagājušajā gadā mēs konferencē redzējām akadēmiķus un izglītības vadītājus, tad šogad tā ir veltīta mums pašiem – skolotājiem. Un Iveta ir tieši tāda – 20 darba gadi pavadīti strādājot par latviešu valodas skolotāju Latgalē. Kopš 2017. gada viņa strādā par tiešsaistes latviešu valodas skolotāju un māca latviešu diasporas bērnus Classflow programmā: lva.classflow.lv. Viņa ir cieši iesaistījusies diasporas izglītības semināros, piedalījusies konferencēs un nometnēs.

Papildus tiešajam skolotāju darbam Iveta darbojas arī LVA platformā diasporas skolotājiem un vecākiem (par platformu var lasīt šeit:
https://valoda.lv/atklata-latviesu-valodas-agenturas-platforma-diasporas-skolotajiem-un-vecakiem/).

Saite uz platformu:
https://maciunmacies.valoda.lv/izglitiba-diaspora.

Konferences programmā būs iespēja iepazīties ar šo platformu tuvāk un apspriest, kā to vislabāk var izmantot skolās.

Iveta ir arī tautas deju skolotāja un labprāt rīko dažādus pasākumus ne tikai saviem skolēniem, bet arī visiem tālmācības skolotājiem. Konferences vakara programmā mācīsimies likt kopā latviešu valodas prasmes ar mūsu tautas dejām un rotaļām.

Ceļā uz konferenci Adelaidē – 23.-25. septembrī Iveta viesosies Sidnejas latviešu skolā 17. septembrī un Kanberas skolā 20. septembrī.

2022. gadā Austrālijas un Jaunzēlandes skolotāju konferenci līdzfinansē Latviešu valodas aģentūra no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmas Valsts valodas politika un pārvalde.

Iveta Leitase
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com