Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kultūras dienu atbalsta pasākums

Vīnu un sidru degustācija Melburnā

Laikraksts Latvietis Nr. 727, 2022. g. 18. nov.
Sandra Kārlsberga un Pēteris Dārziņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL59KD

Vīnu un sidru degustācija. FOTO Ieva Buša-Tomovska.

Vīnu un sidru degustācija. FOTO Ieva Buša-Tomovska.

Vīnu un sidru degustācija. FOTO Ieva Buša-Tomovska.

Darbs virtuvē. FOTO Ieva Buša-Tomovska.

Darbs virtuvē. FOTO Ieva Buša-Tomovska.

Vēsā, 12. novembra, sestdienas pēcpusdienā krietns bariņš tautiešu pulcējās Latviešu namā, lai jaukā kompānijā degustētu Brumfield vīna darītavas vīnus. Vīna degustācija tika rīkota, lai vāktu līdzekļus nākamajām AL Kultūras dienām Melburnā un lai veicinātu tautiešu interesi par tām.

Rīkotājiem bija vēlme piesaistīt mazāk aktīvo latviešu sabiedrības daļu, kā arī tos, kas pārcēlušies uz dzīvi Melburnā pavisam nesen. Rīkotājiem patiešām izdevās sapulcināt daudzus jaunus Melburnas latviešu sabiedrības locekļus. Liels nopelns šajā ziņā ir jaunajai Kultūras Dienu rīcības komitejas loceklei Ievai Bušai-Tomovskai, kura pati tikai īsu laiku dzīvo Melburnā.

Vīna degustācijas laikā, apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt dažādu vīnu un sidru izlasi, kā arī pats vīndaris pastāstīja vairāk par vīnogu audzēšanu un vīna ražošanas procesu. Brumfield vīna darītava tika dibināta vairāk nekā 20 gadus atpakaļ, pirms tā ieguva oficiālu vīna darītavas statusu, un tajā saimnieko Anda un David. Papildus vīna darīšanai Anda cep Frog n' Duck rudzu ierauga maizi, ko varēja arī iegādāties.

Tas bija sabiedrisks un izglītojošs vakars, kurā bija lieliska iespēja uzzināt vairāk par vīna šķirnēm, un dažādām vīna garšas buķetēm, tepat Latviešu namā, kā arī baudīt gardas uzkodas un piedalīties dziesmotā loterijā.

Bija prieks ar visiem satikties, kā arī iepazīties ar jaunām sejām Melburnas Latviešu sabiedrībā, kas pārcēlušies no Latvijas uz dzīvi šeit pavisam nesen.

Visi laipni aicināti piedalīties un atbalstīt arī turpmākos Kultūras Dienu rīcības komitejas rīkotos pasākumus, lai kopā radītu skaistus Kultūras dienu svētkus jau nākošgad Melburnā!

Sandra Karlsberga un Pēteris Dārziņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com