Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas valsts svētku svinēšanā Darvinā

Jau trešo gadu pulcējas latvieši un viņu draugi

Laikraksts Latvietis Nr. 728, 2022. g. 24. nov.
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valsts svētku svinētāji. Sēž Dārvinas Latviešu sabiedrības neoficiālais vadītājs, LAAJ vicepriekšsēdis Reinis Dancis. FOTO Niccollo Sammarco.

Valsts svētku svinētāji. FOTO Reinis Dancis.

Valsts svētku svinētāja. FOTO Reinis Dancis.

Valsts svētku svinētāji. FOTO Reinis Dancis.

Kā jau katru gadu stāstu, kad laika apstākļi Darvinā no septembra līdz decembrim ir tai saucamajā Build Up sezonā, ir diezgan nepatīkami. Nekas daudz nav mainījies 12 mēnešos. Ap septembri laiks sāk palikt karstāks un sutīgāks.

Laimīgā kārtā Darvinas sabiedrības 18. novembra svinību sarīkojums notika atkal jau trešo gadu pēc kārtas vēsinātās Trader bāra telpās š.g. 20. novembrī.

Pieņemšanas vadītājs Reinis Dancis pēc īsa ievada, atzīmēja Larikijas (Larrakia) cilvēkus. Pēc tam sarīkojuma dalībnieki ar interesi noskatījās Latvijas Republikas prezidenta Egila Levita valsts svētku apsveikuma uzrunu.

Visi dalībnieki nodziedāja Latvijas valsts himnu un pēc tam Mārij-Klaira Būtbija (Mrs Marie-Clare Boothby) kundze opozīcijas līderes vārdā apsveica visus sarīkojuma dalībniekus. Savu uzrunu goda viešņa nobeidza ar tostu par godu Latvijas Republikai – PRIEKĀ, un visi viesi pievienojās viņai, baudot dzirkstošo Austrālijas vīnu.

Šī gada sarīkojumā piedalījās arī sekojošie goda viesi: Maikls Grants AO (Michael Grant AO), Ziemeļteritoijas Augstākās Tiesas galvenais tiesnesis; Egle Garika (Garrick), Lietuvas goda konsule Ziemeļu teritorijā; Džiovāna Veba (Giovanna Webb), Kolumbijas goda konsule Ziemeļu teritorijā un Manfreds Mletsins, Igaunijas apvienības vadītājs Ziemeļu teritorijā.

Pēc tam sekoja apsveikums no Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) priekšsēdes Skaidrītes Agulēvičas kundzes.

Tad Dženifere Railija (Jennifer Reilly) iepazīstināja visus ar savu jauno grāmatu An Aussie character and patriotic Latvian – par latviešu dīpīti Gunāru Beķeri un viņa dzīvesstāstu Ziemeļu teritorijā.

Noslēgumā Reinis Dancis pateicās visiem, kuri bija ieradušies tik kuplā skaitā un par gardo pīrāgu un ķiploku grauzdiņa cepšanu, kas klātesošiem it īpaši garšoja.

Pēcpusdiena noritēja jaukā atmosfērā pie priecīgām sarunām, kuras veicināja vīnu un džina malkošana.

Sveiciens visiem svētkos no Darvinas!

Reinis Dancis,
Dārvinas Latviešu sabiedrības neoficiālais vadītājs,
LAAJ vicepriekšsēdis



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com