Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas neatkarības gadadienas svinības Brisbanē

Viesojas Raimonda Graubes

Laikraksts Latvietis Nr. 730, 2022. g. 9. dec.
Ance Deksne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube sniedz Valsts svētku runu Brisbanē. FOTO Garens Krūmiņš.

No kreisās: Jasmīne Lācis-Lī (Lee), ģenerālleitnants (atv.) Raimonds Graube, Garens Krūmiņš. FOTO no Garena Krūmiņa personīgā arhīva.

Koris „Baltika“. FOTO Garens Krūmiņš.

Ance Deksne un Valda Biezaite. FOTO Garens Krūmiņš.

Atv. Nacionālo bruņoto spēku komandieris, ģenerālleitnants Raimonds Graube bija ilgi gaidīts viesis Brisbanē ļoti karstajā sestdienas pēcpusdienā, 26. novembrī. Par laimi vēsinātajās Brisbanes Latviešu nama telpās Graubes kungs ar kundzi, kā arī pārējie sarīkojuma apmeklētāji varēja justies ērti.

Sarīkojumā piedalījās Brisbanes koris Baltika, dziedot trīs dziesmas – Tev mūžam dzīvot, Latvija, Karoga dziesma un Manai dzimtenei. Ansamblis Zigrīda (Valda Biezaitis un Ance Deksne) uzstājās ar divām dziesmām – Pie dieviņa gari galdi (koklei, balsīm un lietus kokam „rainstick“) un Pūt, vējiņi (balsīm, koklei un stabulei). Inta Gertnere lasīja trīs latviešu dzejnieku dzejoļus Lai būtu (Ā. Elksne), Manai zemei (I. Ziedonis) un Tu esi Latvija (O. Vācietis).

Klausījāmies Latvijas prezidenta Egila Levita video apsveikumu, kā arī tika nolasīts LAAJ priekšsēdētājas Skaidrītes Aguļēvičas apsveikums svētkos. Ance Deksne (LAAJ VP Kvīnslandē) un Jasmīne Lācis-Lī (Lee) (BLB priekšsēde) vadīja sarīkojuma gaitu.

Raimonds Graube sniedza vizuāli saistošu prezentāciju Valsts drošība šodien un rīt, kuru apmeklētāji klausījās ar uzmanību, uzzinot daudz interesantas informācijas. Kā Valsts aizsardzības un patriotisma fonda Namejs valdes priekšsēdētājs, Graube pastāstīja par to lielo darbu, kas tiek darīts, palīdzot karavīru ģimenēm. Visi Brisbanes sarīkojuma finansiālie ieguvumi tika ziedoti Nameja fondam.

Pasniegti tika arī apbalvojumi – LAAJ Atzinības raksts piešķirts Jasmīnei Lācis-Lī (Lee), un Brisbanes latviešu sabiedrības balvas saņēmējs bija Garen Krumins. Pēc oficiālās sarīkojuma daļas sekoja atspirdzinājumi un šampānietis, kā arī fotografēšanās un sarunas ar Raimondu Graubi.

Sarīkojums notika, pateicoties čaklajam Brisbaniešu bariņam, kas vienmēr palīdz gan virtuvē, bārā un zāles kārtošanā!

Ance Deksne,

LAAJ VP Kvīnslandē
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com