Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Piparkūkas izceptas

Daugavas Vanadzes cītīgi strādā

Laikraksts Latvietis Nr. 730, 2022. g. 9. dec.
Ilze Ābele -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Daugavas Vanadzes strādā. FOTO Pēteris Delvers.

Daugavas Vanadzes strādā. FOTO Ilze Ābele.

Piparkūkas. FOTO Pēteris Delvers.

Piparkūkas. FOTO Pēteris Delvers.

Katru gadu Melburnas Vanadzes cep piparkūkas mūsu biedriem un Latviešu Ciema iedzīvotājiem. Ir daudzi biedri, kuri vairāku iemeslu dēļ nevar vairāk tikt ne uz DV mītni, ne uz sarīkojumiem. Lai iepriecinātu viņus un parādītu viņiem, ka viņi nav aizmirsti, Vanadzes nogādā viņiem paciņu piparkūkas ar konfektēm, novēlot priecīgus Ziemassvētkus un Laimīgu Jauno gadu.

Šogad, kā vienmēr, Melburnas Vanadžu vadītāja Koidula Nemīro, sagatavoja piparkūku mīklu – 13,5 kg! Sarunātajā datumā – 24. novembrī plkst. 9.00 no rīta ieradāmies viņas mājā un sākām lielo darbu. Piparkūku cepšanas darbā šogad piedalījās Koidula Nemīro, Ilze Ābele, kā arī Gunta un Pēteris Delveri. Pēterim bija uzdots piparkūku glazūrēšana un cepšana. Vispirms viņam bija jāizgudro, kā jaunā plīts darbojas. Protams, vairākas piparkūkas bija jāveltī atkrituma kastei pirms atrisinājām labāko veidu, kā tās cept. Tikai tad sākām darboties kā labi ieeļļota mašīna. Dažas krūzes kafijas izdzērām, kamēr strādājam; daudz pasaules problēmas iztērzējam, pusstundu pusdienas ēdām un darbs līdz plkst. 7.15 vakarā ir viss, ko vajadzēja. Piparkūkas tika iesaiņotas ar konfektēm, pievienota arī apsveikumu kartīte, un tās ir gatavas nogādāt biedriem un mūsu Svētku pusdienām – 3. septembrī.

Latviešu Ciemam lielu kaudzi piparkūkas sagatavoja Vanadzes Maija Balcers un Aija Van Oosterom tāpat kā iepriekšējā gadā.

Novēlam visiem garšīgu ēšanu un Priecīgus Svētkus!

Ilze Ābele
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com