Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas vēstnieks Tasmānijā

Pieņemšanā liels skaits dalībnieku

Laikraksts Latvietis Nr. 732, 2022. g. 21. dec.
Mārtiņš Bičevskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams uzrunā Tasmānijas latviešus. FOTO Raitis Freimanis.

Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams (otrais no labās) ar Tasmānijas latviešiem. FOTO Vineta Freimane.

Vēstnieks Marģers Krams (no kreisās) pasniedz Latvijas karogu Tasmānijas latviešu biedrības priekšsēdim Mārtiņam Bičevskim. FOTO Krišjānis Krams.

Tasmānijas latvieši. FOTO Krišjānis Krams.

Tasmānijas latvieši. FOTO Krišjānis Krams.

Rita Cīrule dzied Džo Hillela pavadījumā. FOTO Krišjānis Krams.

Vineta Freimane vada pasu stacijas darbu. FOTO Raitis Freimanis.

11. decembrī Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams un viņa sieva pirmo reizi apmeklēja Tasmāniju. LAAJ Tasmānijas vicepriekšsēža Mārtiņa Bičevska mājās notika viesu pieņemšana, kurā piedalījās vairāk nekā 30 Tasmānijas latviešu. Vēstnieks pastāstīja par savu lomu jaundibinātajā Latvijas vēstniecībā un iepazīstināja ar Latvijas aktuālākajām ziņām.

Tasmānijas latviešu biedrības bijusī vadītāja Ieva Šaulis nolasīja referātu par Tasmānijas latviešu biedrības vēsturi un latviešiem Tasmānijā. Brigita Ozoliņa, kurai ir pedagoģiskās lomas Tasmānijas Universitātē, ieskicēja savus mākslinieciskās karjeras sasniegumus, kas ietver daudzas izstādes un instalācijas, to skaitā divas Latvijā un vienu slavenajā MONA muzejā. Rita Cīrule nolasīja referātu par slaveno dabas fotogrāfu Pēteri Dombrovski, kuru papildināja video par viņa dzīvi un darbiem. Sarunu starplaikos Rita nodziedāja vairākas latviešu dziesmas talantīgā mūziķa Džo Hillela pavadījumā.

Par godu šim notikumam vēstnieks pasniedza Latvijas karogu Tasmānijas latviešu biedrībai. Kā pateicību Tasmānijas latvieši uzdāvināja viņam grāmatu ar Dombrovska labākajām fotogrāfijām. Tikšanās svinīgās daļas noslēgumā, baudot kafiju un uzkodas, visiem bija iespēja tuvāk iepazīties un patērzēt ar vēstnieku.

Dienas sākumā pasu stacijā bija iespēja atjaunot vai pieprasīt Latvijas pasi un eID. Kopā tika noformētas divpadsmit pases. Šķiet, ka šī ir pirmā reize, kad pasu stacija darbojās privātmājā Austrālijā. Tasmānijas vizītes laikā Latvijas vēstnieks Austrālijā arī piedalījās diskusijās ar Tasmānijas valdības amatpersonām tirdzniecības jomā.

Šāda vizīte mudināja dažus Tasmānijas latviešus pirmo reizi apmeklēt latviešu biedrības pasākumu, kā arī bija patīkami, ka Tasmānijas latvieši nav aizmirsti. Saieta dalībnieku skaits un interese iedvesmo rīkot vairāk latviešu saietus un aktivitātes.

Mārtiņš Bičevskis,
Tasmānijas Latviešu biedrības priekšsēdis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com