Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Māris Purēns

12.01.1952. – 22.11.2022.

Laikraksts Latvietis Nr. 733, 2023. g. 2. janv.
Viktors Brenners -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Māris Purēns gatavo apmācību materiālus 2013. gada darbnīcā. FOTO Ilze Švarca.

Purens_2

FOTO no LDAA arhīva.

Purens_3

FOTO no LDAA arhīva.

Purens_4

FOTO no LDAA arhīva.

Māris Purēns aizgāja mūžībā 2022. g. 22. novembrī. Viņam bija nepilns 71 gads. Plašākā sabiedrībā viņš bieži bija kluss vai nopietns cilvēks, bet tie, kuri viņu tuvāk pazina, zināja stāstīt par viņa dzīvesprieku un humora izjūtu.

Mārim patika sadarboties ar citiem, kā arī būt brīvā dabā un viņš spēja šīs abas lietas savienot skautu gaitās, kur viņa tēvs Georgs arī bija vadītājs. Arī līdzīgi tēvam, Māris bija praktisks un māksliniecisks, sekoja tēva pēdās un kļuva par rotkali, kas specializējās latviešu rotās. Ir neskaitāmas latviešu ģimenes Melburnā un citur Austrālijā, kurām ir Māra vai Georga gatavotie gredzeni, saktas, auskari, aproču pogas, utt.

Toties Māra mākslinieciskie talanti gāja vēl plašāk. Viņš labi spēlēja ģitāru un dziedāja. Viņš arī jaunībā vairākkārtīgi piedalījās latviešu teātra izrādēs. Var skaidri redzēt, kā viņa dēls Ingus ir no tēva mantojis gan mūzikas, gan skatuves mākslas spējas.

Pēdējos gadu desmitos Māris regulāri ziedoja savu laiku, lai mācītu citiem par latviešu rotu kalšanu. Viņš to mācīja Annas Ziedares Vasaras vidusskolā un Latviešu daiļamatnieku apvienības Austrālijā rīkotajās darbnīcās. Tādēļ ir arī neskaitāmas latviešu ģimenes, kurām ir vienkāršas, pašu gatavotas rotas, kuras izgatavojuši zem Māra vērīgā un rūpīgā acs.

Mums ļoti trūks Māra devumi latviešu sabiedrībai, kā arī viņa klusās rūpes par cilvēci. Lai viņam vieglas smiltis un labi pelnīta atpūta aizsaulē.

Viktors Brenners,
Latviešu Daiļamatnieku Apvienības Austrālijā vārdā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com