Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Likteņdārzā“ 2023. gadā –

Interesantas sarunas, daudzveidīga mūzika un Saulrieta koncerti

Laikraksts Latvietis Nr. 735, 2023. g. 16. janv.
Elīna Bīviņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Liktendarzs_2v

Jaunais, 2023. gads, ir pirmais, kad Likteņdārzs dažādus pasākumus apmeklētājiem var piedāvāt visa gada garumā; tas iespējams, pateicoties pērn augustā atklātajam Saieta namam, kas tiek veidots par nozīmīgu kultūrvietu kā reģionālā, tā nacionālā mērogā.

Sandra Kalniete, Kokneses fonda padomes priekšsēdētāja, Eiropas Parlamenta deputāte: „Īstenojot sapni par Saieta namu mūsu, Likteņdārza veidotāju, mērķis bija augstvērtīgā arhitektoniskā vidē dot iespēju apmeklētājiem piedzīvot dažādus notikumus – gan intelektuālas sarunas ar personībām un dažādus muzikālus priekšnesumus, gan pasākumus ģimenēm ar bērniem un sarīkojumus jauniešiem sadarbībā ar skolām no visas Latvijas. Vēlamies Saieta nama pirmo pastāvēšanas gadu izveidot pēc iespējas interesantāku un bagātāku, padarot to par nozīmīgu kultūras un saziņas vietu Aizkraukles novadā.“

Šogad Likteņdārzā turpināsies pērn novembrī aizsāktais sarunu cikls Tikšanās ar personībām, kura ietvaros katru mēnesi Saieta namā apmeklētājiem būs iespēja klātienē iepazīt cilvēkus, kuri devuši nozīmīgu pienesumu Latvijas kultūrā, politikā, zinātnē un citās jomās. Šajā ciklā 21. janvārī būs tikšanās ar uzņēmēju un grāmatu izdevēju Viju Kilbloku, 18. februārī ar mākslinieku un mākslas vēsturnieku Imantu Lancmani, 11. martā ar dzejnieci Māru Zālīti, bet 28. aprīlī ar bijušo Augstākās Padomes deputāti, 4. maija Deklarācijas kluba prezidenti Veltu Čebotarenoku.

Vasaras mēnešos uz Saieta nama jumta iecerēti Saulrieta koncerti, kuros aicināti piedalīties populāri mūziķi un kori, savukārt pavasarī plānots uzsākt sarīkojumu sēriju Rep a capella, kurā uzstātos Latvijā populāri reperi Ansis, Artūrs Skutelis un Gustavo. Šī gada pirmais koncerts ar koklētājas Laimas Jansones un DJ Monsta dalību Saieta namā notiks 25. februārī.

Likteņdārzā gada ietvaros paredzēti arī pasākumi, kas jau kļuvuši par tradīciju un iemantojuši lielu apmeklētāju atsaucību – Lielā talka aprīlī, Sajūtu diena jūlija izskaņā, Ābolu balle septembrī un Saulrieta sagaidīšana Latvijas valsts dibināšanas svētkos 18. novembrī.

Vēl virkne pasākumu, kā, piemēram, sportiskais notikums Izskrien ziemu janvāra beigās, Starptautiskais Masku folkloras festivāls februārī un Sama modināšanas svētki maijā, Likteņdārzā šogad tiks rīkoti sadarbībā ar citām nevalstiskajām organizācijām un Aizkraukles novada pašvaldību. Kokneses fonda pastāvīgais sadarbības partneris Likteņdārza uzturēšanā ir Zemkopības ministrija.

Par Likteņdārzu

Likteņdārzs ir unikāla, par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno (Masuno Shunmyō) projekta un arhitekta Andra Kronberga uzraudzībā tiek veidota uz salas Daugavā pie Kokneses. Saieta nams Likteņdārzā tika atklāts 2022. gada augustā un tas piepilda Kokneses fonda sen lolotu sapni – radīt modernu un arhitektoniski augstvērtīgu celtni, kas dod iespēju Likteņdārzam darboties visu gadu, rīkojot piemiņas, izglītības un kultūras pasākumus plašām auditorijām.

Likteņdārzs top kā gaišas atceres dārzs, kur svinēt latviešu tautas izturību un gara spēku. Tas veltīts visu latviešu piemiņai, kuri 20. gs. gājuši bojā vai cietuši svešu varu dēļ. Dārzs apvieno izcilu kultūrainavu, arhitektūru ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas krāšņumu.

Elīna Bīviņa,
Nodibinājums „Kokneses fonds“
2023. gada 6. janvārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com