Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziņas no AZVV (2)

Pārbaudīsim prātu!

Laikraksts Latvietis Nr. 735, 2023. g. 16. janv.
Rūdis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV

Viktorīna. FOTO RadioRūdis.

Viktorīna. FOTO RadioRūdis.

Viktorīna. FOTO RadioRūdis.

Laiks viktorīnām! Vakaru nodarbības, kas tagad ir dziļi iesaistītas dienu programmās – ir viktorīnas! Skolēni pulcējas lielajā telpā, paredzētās darba grupās, un atbild uz jautājumiem, ko uzdod audzinātāji.

Jautājumi nav pārāk grūti, bet laikam audzinātāji prasa tādus jautājumus, ko skolēniem droši vien vajadzētu zināt, piemēram, cik gultas atrodas Dzintaros un kā sauc tagadējo Latvijas prezidentu. Dažām grupām bija problēmas pat ar vienkāršiem jautājumiem: kad dibināja AZVV un cik reizes pēc kārtas Valdis Krādziņš ir piedalījies skolā (atbilde ir 36 reizes, ja nezinājāt). Varbūt skolēnu vecākiem vajadzētu ieguldīt vairāk laika un iemācīt saviem bērniem Vasaras Vidusskolas vēsturi?

Vai jūs, lasītāji, varat atbildēt uz šiem jautājumiem? Kurā ielā Rīgā atrodas Brīvības piemineklis? Kā sauc Latvijas vēstnieku Austrālijā? Cik Latvijā ir ezeru? Kur notika pirmā vasaras vidusskola? Kurā gadā dibināja Dzintarus? Kā sauc Latvijas ārlietu ministru?... Un vēl daudz līdzīgu jautājumu. Skolēnu starpā bija daudz pārrunu un ievēroju, ka daudzi pierakstīja uz lappuses atbildes.

Vadītājam Ronanam izskatījās, ka viņam ļoti patīk prasīt jauniešiem jautājumus; varbūt viņš dzīves gaitās kļūs par profesionālu TV spēles vadītāju (game show host)? Redzēsim!

Pēc viktorīnas notika dziesmu karš! Kārla iedeva visiem skolēniem dziesmu grāmatas, un pēc Aijas Dragūnas dziedāto dziesmu melodijām skolēniem bija jāuzmin, kādu dziesmu viņa dziedāja. Pēc tam darba grupām bija jāturpina dziesma, un grupa, kam bija visskaistākā dziedāšana, uzvarēja kārtu. Lielā zāle bija pilna ar skanīgām jauniešu balsīm. Laikam šogad koris būs ļoti varens!

Dziesmas bija tās, ko vienmēr dzied jaunatnes dienās un kultūras dienās. Tā skanēja Mazs bij tēva novadiņis un Puiši, puiši, kas tie puiši. Varēja viegli ievērot, ka savās māju pilsētās skolēniem ir iespēja tikt pie kora mēģinājumiem. Labi skanēja! Vakars nobeidzās ar azaidu, ko sagatavoja virtuves darbinieki, un skolēni mierīgi aizgāja gulēt. Bija patīkama diena.

RR
10. janvāris



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com