Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziņas no AZVV (3)

Kas notiek Dzintaros?

Laikraksts Latvietis Nr. 735, 2023. g. 16. janv.
Rūdis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV

Skrējēji gatavojas maratona sākumam. FOTO Iveta Laine.

Nauris ar sērfa dēli Mideltonas pludmalē.

No kreisās: Ronans un Valdis šaha cīņās.

9. janvāra iesākums bija citāds un noteikti neparasts. No rīta visiem Dzintaru iedzīvotājiem bija agri jāklausās (jau plkst. 6:30), kā Radiorūdis modināja gulētājus ar savu stipro armijas balsi, kamēr Edijs uzspēlēja kādu Prāta Vētras mūziku.

Bija laiks skriet maratonu! Maratons ir tradicionāla daļa no Vasaras skolas. Daudzi pazīstami vārdi, kas vēsturē pieminēti skolas arhīvā, ir uzvarējuši skolas maratonu: Līdums, Medenis, Baumanis ir tikai daži uzvārdi, kas ir vienmēr redzami pie finiša līnijas.

Nav brīnums, ka šogad pusmaratonā uzvarēja Eva Medene no Pertas (Dāvja un Maijas meita – abi arī kādreiz piedalījās AZVV). Dainis Galviņš uzvarēja pilnu maratonu un tika sveikts ar vareniem aplausiem no skolas pēc pusdienām, kad paziņoja maratona uzvarētājus. No audzinātājiem uzvarēja Aksels, kurš arī 9. janvārī svinēja vārdadienu. Nav nekāds brīnums, jo Aksels, tāpat kā tēvs Pauls un vectēvs Edgars bija vareni sportisti savā laikā, un ir viegli redzams, ka Aksels nopietni turpina Ceplīšu varenību sportā.

Dainis Galviņš ir īsts sportists un zina, kā pareizi skriet ar lieliem, brašiem soļiem. Eva Medene arī nāk no sportiskas ģimenes. Tēvs un onkuļi cītīgi spēlēja basketbolu vairākas gadus un vēl joprojām to dara. Apsveicu visus uzvarētājus! Turpiniet sportot!

Vakar ieradās arī Nauris no Latvijas. Nauris atlidoja pa taisno no Sidnejas un šobrīd ceļo pa Austrāliju ar jauniešu kori BALSIS, kas piedalījās Adelaides Jaunatnes dienās. Nauris palīdzēs jauniešiem ar savām dziedāšanas spējām, ieskaitot balsu trenēšanu un pareizu nošu lasīšanu. Šī trenēšana ir ļoti svarīga, jo skolas izlaidumā skolēniem būs jārāda publikai, ko viņi ir beidzamās divās nedēļās iemācījušies. Šī skola nav kur vienkārši piedalies, lai izklaidētos, skolā arī notiek intensīvas mācību stundas un kā pareizi dziedāt latviešu tautas dziesmas! Skolēnu vecāki par to labi zina, ja viņi paši bija AZVV skolēni savā laikā. Mēs esam ļoti laimīgi, ka Nauris var piedalīties mūsu 48. AZVV programmā un noteikti piedāvās savus talantus skolai.

Mēs arī šodien beidzot uzzinājām, kas uzvarēja viktorīnā, un tie bija Lillā puķītes ar vadītāju Kārlu Tuktēnu. Apsveicu viņas! Dzintaru saime arī būs aicināta skatīties, kā skolēni ir sagatavojušies vakaram Talanti, bez talanta. Šīs ir vakaru nodarbības, kas atdala īstos nometniekus no parastajiem. Ļoti daudz brīnišķīgu mūzikas karjeru ir sācies no AZVV talantu vakariem, ieskaitot Fēliksu Baumani, kas ir redzams braucot no viena Viktorijas kroga uz nākamo krogu spēlējot un dziedot latviešu un austrāliešu tautas dziesmas. Vareni!

Talanti, bez talanta vakars ir sarīkojums, kur nometne var priecāties par skolēnu neticamajām spējām un arī pasmieties par jokiem, ko stāsta tie, kas nedzied. Vakars ir ilgu laiku bijis skolas vēsturē, bet šad un tad ir bijis aizmirsts dažos skolas gados. Mēs varam būt priecīgi, ka šogad mēs būsim liecinieki šim vakaram. Par rezultātiem stāstīšu nākamajā numurā.

Ronans katra ziņojuma laikā ir sācis paziņot skolēniem par šaha un galda tenisa turnīru. Laikam ir pienācis laiks uzzināt, kas ir vislabākais šahists un galda tenisa čempions. Noteikti tas neesmu es. Radiorūdis nāk no basketbolistu ģimenes. Ir liels gods, kas pienākas ar AZVV šaha čempiona titulu. Dzintaros redzama pie sienas AZVV šaha trofeja, kas stāv prominenti visiem skolēniem priekšā. Uz trofejas apakšā var redzēt visus pazīstamos vārdus, kas ir piedalījušies skolā kopš astoņdesmitajiem gadiem. Šaha uzvarētājs saņem uzvarētāja godalgu skolas izlaidumā visas publikas priekšā un ar to saņem lielu respektu Austrālijas latviešu sabiedrībā. Lai visiem šaha spēlētājiem un galda tenisistiem veiksme, un lai turnīri ir vareni. Bet Radiorūdim radās jautājums... mēs esam latviešu nometnē, kāpēc mēs novusu nespēlējam??? Kas notika ar mūsu mīļo novusa galdu? Būs jāuzzina.

RR



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com