Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Serena“

Jauns Dzintras Erlihas digitālais albums

Laikraksts Latvietis Nr. 741, 2023. g. 1. martā
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Digitālā albuma „Serena“ vāks.

Klajā nācis JVLMA lektores, starptautisko pianistu konkursu laureātes, pianistes Dzintras Erlihas digitālais albums SERENA, kurā ieskaņota 21. gs. amerikāņu un latviešu komponistu-sieviešu klaviermūzika. Albumā ietvertie skaņdarbi: Leannas Primiani Variācijas, Šaronas Farberas (Sharon Farber) Pirmā un Otrā Balāde, Lolitas Ritmanis „Cerībai“, Daces Aperānes „Trīs Pastorāles“, Mārītes Dombrovskas „Serena“, Sabīnes Ķezberes „Divine Feminine“ un Ilonas Breģes „Porcelāna sonāte“. CD ietvers divus pirmatskaņojumus: Šaronas Farberas Otro Balādi un Ilonas Breģes „Porcelāna sonāti“.

„Strādājot pie šī mūzikas albuma, vēlējos iedziļināties mūsdienu sievietes – komponistes – domās, sapņos, pārdzīvojumos un sajūtās. Albumā iekļautie skaņdarbi lielākoties ir man veltīti. Tie atklāj mūsu – manas un komponistes – radošo mijiedarbi. Šī mijiedarbe veidojās gan skaņdarba sacerēšanas laikā, gan arī gatavojoties ierakstam: abpusēji ieklausoties vēlmēs, sajūtās un domās. Tas ir bijis brīnišķīgs radošs laiks.“ (Dzintra Erliha)

„Porcelāna sonāte sacerēta 2022. gadā un veltīta manām un mūsu atmiņām par Rīgas porcelāna fabrikas brīnišķīgajiem ražojumiem. Vēsturiski rūpnīcu Rīgā 1841. gadā dibināja Sidors Kuzņecovs un pēc simt gadu darbības tā PSRS laikā tika nacionalizēta, piedzīvoja daudzas pārvērtības, tomēr spēja 20. gs. 60.-80. gados sasniegt ļoti augstu porcelāna izstrādājumu līmeni gan mākslinieciskā, gan kvalitatīvā ziņā. Tā laika porcelāna kafijas servīzes, trauki ikdienai un svētkiem bija manas bērnības neatņemama sastāvdaļa. Porcelāns ar savu gaišumu sniedz optimismu, ar formas skaistumu līdzsvaro domas, savukārt dekolu krāšņums piepilda sirdi ar mīļām, bagātīgām emocijām.“ (Ilona Breģe)

Digitālo albumu izdod amerikāņu ierakstu kompānija PRIMA CLASSIC (www.primaclassic.com). Albums būs pieejams visās lielākajās digitālajās platformās. Tuvāka informācija Radio Klasika raidījumā „Pa ceļam ar Klasiku“: https://klasika.lsm.lv/lv/raksts/pa-celjam-ar-klasiku/dzintra-erliha-skanu-krasas-ir-atslega-jaunajam-albumam-un-manai.a173378/



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com