Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Nama labad“ pasākums tuvojas

Mazliet atšķirsies no agrākajiem

Laikraksts Latvietis Nr. 741, 2023. g. 1. martā
Bite Švolmane -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLNK_Jauns

Pīrāgu cepēju komanda „Rīgas” kafejnīcā 25.02.2023.: No kreisās Salija Cīrule, Andis Graudiņš, Andris Švolmanis, Linda Drēziņa un Bite Švolmane. FOTO Ilze Nāgela.

Pēc vairākiem gadiem, kad bija jāatceļ Melburnas Nama labad sarīkojumi Covid pandēmijas dēļ, Melburnas nama strādnieki un labvēļi sāk gatavoties uz pasākumu, kas notiks sestdien, 18. martā, 3 Dikensa ielā (Dickens St, Elwood), Melburnas Latviešu namā.

18. marta Nama labad sarīkojums mazliet atšķirsies no tā, kāds tas ir bijis agrāk. Melburnas Latviešu nama brīvprātīgo brigāde priecājās par labo atsaucību beidzamajam 18. novembra sarīkojumam. Latviešu namā redzējām daudz jaunas sējas. Vairāki cilvēki bija iegriezušies Namā pirmo reizi – piemēram tādi, kuriem bija senči ar latviskām saitēm. Bija arī tādi, kuri vairākus desmit gadus nebija Namā bijuši. Caur sociāliem medijiem, plašāka sabiedrība uzzināja par sarīkojumu un labprāt to apmeklēja. Viņiem it sevišķi interesēja iegādāties svaigi ceptos pīrāgus, kurus ļoti ātri izpirka Rīgas kafejnīcā. Gatavojoties 18. marta sarīkojumam, Rīgas kafejnīcas cepējiem būs vairākas talkas, lai varētu pīrāgu krājumus uzkrāt.

Šī gada Nama labad sarīkojuma svarīgās sastāvdaļas ir baltiešu tirdziņš un latviešu muzikālie un tautas deju priekšnesumi. Protams, arī būs iespēja izbaudīt ēdienus latviešu gaumē. Dziedātāji no Melburnas Dainas un Vesera koriem piedalīsies, kā arī mūsu tautas deju kopa Ritenītis un bērni no Daugavas skolas saimes. Varēs arī noklausīties jauniešu muzikālos priekšnesumus. Daži jaunieši būs jau pazīstami Melburnas sabiedrībā, bet citi uzstāsies pirmo reizi. Priekšnesumi ilgs apmēram 15 minūtes reizi katrā stundā.

Dienas kārtība būs reklamēta Melburnas Latviešu nama mājaslapā www.latvianhousemelbourne.com.au no 13. marta.

Ieeja Namā būs pret zelta monētas ziedojumu. Atgādinām, ka 2023. gada sarīkojumam ir īpašs mērķis. Tas tiek rīkots kā daļa no īpašas līdzekļu vākšanas akcijas – Nama dzīvokļa pārbūves projektam. Par katru ziedoto dolāru, Melburnas Latviešu nams saņems līdzvērtīgu summu no anonīma Nama labvēļa.

Mēs ļoti ceram satikt visus tautiešus un Nama labvēļus mūsu pasākumā 18. martā!

Bite Švolmane
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com