Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lielā diena

Aicinājums pievienoties

Laikraksts Latvietis Nr. 742, 2023. g. 8. martā
Gunta Saule -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Liela_diena

Lec, saulīte, rītā agri,
Spīd ar' mūsu sētiņā:
Ir mums tava gaišumiņa
Vajadzēti vajadzēja.

Sagaidīt jauno sauli Lielās dienas rītā. Rītā, kad nakts un dienas garums izlīdzinās, lai nākamajā dienā jau diena būtu garāka par nakti. Iezīmēt un ieslēgt šo rītu savā apziņā. Būt pamodušamies un saules parādīšanās mirkli sagaidīt. Tas ir tik svarīgi mūsu apziņai. Mūsu ES. Mūsu iekšējai saulei. Tas nav tikai tradīcijas saglabātāja pienākums. Mūsu senie ļaudis, kas šos svētkus svētīja, to nedarīja kādas tradīcijas saglabāšanas nolūkos. Viņi to darīja savam labumam. Un savas saimes, savas sētas un lauku labumam. Mēs to turpinām. ARĪ savas tautas labumam.

Mūsu mazais kosmoss rit saskaņā ar lielo. Mūsu iekšējā saule ir saskaņā ar sauli pie debesīm. Jo viss ir pēc vieniem un tiem pašiem likumiem uzbūvēts. Tik cilvēkam pie tā visa ir klāt vēl dots arī to apzināties. Dabā un Visumā viss ir savā zināmā saskaņā. Tā dzīvo to vienkārši un dabiski. Mūsu dzīves labums ir Apziņa. Sākam rītu ar sauli un svētam, dzīvojam dienu ar sauli.

Bārbeles folkloras kopa TĪRUMS un Baldones folkloras kopa MANTOJUMS (kopu vadītāja Irita Vimba) Lielo dienu gaidīs un godinās 2023. gada 18. marta rītā Zvirgzdes kāpā Vecumnieku pusē. Pulcēsimies no sešiem rītā. Ikviens, kurš vēlas būt kopā ar mums, laipni aicināts pievienoties.

Lai mums izdodas!

Gunta Saule,
kopas dalībniece



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com