Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


SLT Melburnā

Teātra nometne – jā, lūdzu!

Laikraksts Latvietis Nr. 742, 2023. g. 8. martā
Dzintra Latiša -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLBDaugavasSkola_SLT

Lecam, kā vardes. FOTO Ojārs Greste.

Staigājam, kā vistas. FOTO Ojārs Greste.

Staigājam, kā suņi. FOTO Ojārs Greste.

Prezidentu portreti. FOTO Ojārs Greste.

Taisam puķes. FOTO Ojārs Greste.

Taisam puķes. FOTO Ojārs Greste.

Rakstām vēstules. FOTO Ojārs Greste.

Dilles Tante ansamblis: priekšā bērni Amelia Karantajers, Krista Kasparsone, Dace Kaziņa, Marta Andersone, Laila Rozīte, Ģirts Balmaks, Gustavs Kaiva; aiz bērniem: Ojārs Greste, Ilze Nāgela, Jānis Grauds, Matīss Kaziņš, Aija Brūvere, Jānis Kārkliņš, Jānis Čečiņš, Andris Kariks, Pēteris Saulītis un režisore Ilona Brūvere. FOTO Ilze Nāgela.

Pateicoties SLT (Sidnejas Latviešu teātris), Melburnas Daugavas skolas skolniekiem bija vienreizēja iespēja pilnīgi un kārtīgi iejusties teātra dzīvē. Lai gan skolēni no sākuma nezināja, Ko īsti sagaidīt? Kas ir šie SLT cilvēki? un Kāpēc tik agri bija jābūt skolā? Tad tomēr diezgan ātri skolēni jau tēloja vardes un vistas; zīmēja valsts prezidenta portretus un gatavoja puķu kostīmus Dilles Tantes izrādei.

Skolēni smējās un priecājās, nodarbojoties ar teātra lietām... skatījās kā ar elektriskais pacēlājs gaismas aparātus piekāra pie griestiem un kā aktieri ar vienkāršām drēbēm un grimu, pārvērtās uz pavisam ko citu.

Lai gan sestdienas diena bija gara, skolēni, kam bija lomas svētdienas izrādei, nevarēja sagaidīt teātra uzvedumu.

Ierodoties svētdien Latviešu namā, skolēni jau bija klāt un gatavi turpināt vakardienas priekus.

Tagad skolēni paši ģērbās kostīmos un kārtīgi iejutās savās lomās. Bija patiešām prieks redzēt visu procesu no A līdz Z, un skolēniem bija vienreizējā iespēja šādā nometnē piedalīties.

Izrādē Dilles tante piedalījās Melburnas Latviešu biedrības Daugavas skolas skolēni: Marta Andersone, Ģirts Balmaks, Gustavs Kaiva, Amelia Karantajers, Krista Kasparsone, Dace Kaziņa, Laila Rozīte un skolotājs Matīss Kaziņš, kā arī ALT aktieris Pēteris Saulītis.

Paldies SLT par iespēju un sadarbību un paldies LVA par finansiālo atbalstu, ka Melburnas Latviešu biedrības Daugavas skolas skolēni varēja apgūt un iemācīties kaut ko jaunu. Esam gatavi šo visu atkārtot 2024. gadā!!

Dzintra Latiša,
Daugavas skolas pārzine
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com