Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sidnejas Latviešu Teātris (SLT)

Beidzot pilnsapulce atkal klātienē!

Laikraksts Latvietis Nr. 746, 2023. g. 5. apr.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SLT

SLT pilnsapulcē. No kreisās: sēž Aija Brūvere, Marita Lipska, Ilona Brūvere, Lija Veikina; stāv: Jānis Grauds, Andris Kariks, Jānis Čečiņš, Ojārs Greste, Ilze Nāgela. Zoom telpā no kreisās: Ilze (Bonija) Viļuma, Klāra Brūvere, Kira Bruzgule, Pēteris Erdmanis, Vija Erdmane. FOTO Ilze Nāgela.

Pirmā aina: Kopā atkal

Ierodas aktieri, režisori, dekoratori, skatuves darbinieki. Ir patīkams trešdienas, 29. marta, vakars, kad lielais +36° grādu karstums pārdzīvots. Notiek SLT pilnsapulce. Tie kas ir klātienē, sasveicinās, parādās uzkodas, vīns un citi dzērieni. Visi ieņem vietas un sejas pagriežas pret ekrānu, jo tur parādās tie, kas attāluma un citu pienākumu dēļ piedalās pilnsapulcē caur Zoom.

* * *

Otrā aina: Kādi ceļi ieti?

Notiek pārskats par SLT darbību par pēdējiem Kovida iespaidotiem gadiem. Dalībnieki šai ainā: Ilona Brūvere (Durvis 42,43,44 – onlaina izrāde; Balkons; SLB jubilejas koncerts – ar SLT aktieriem; Dilles tante – bērnu teātra nometnes un izrādes Sidnejā, Melburnā, Adelaidē); Jānis Grauds (Raganiņu Klapatas); Bonija Viļuma (Sirds uz Perona).

* * *

Trešā aina: SLT plašākā pasaulē.

2020. gadā nodibinājās Pasaules Latviešu Amatieru Teātra Savienība (PLATS). SLT iestājās šai savienībā, un dalībnieki ir piedalījušies sabiedrības meistarklasēs, un ar video ierakstu Balkons – PLATS Solis teātra festivālā. SLT arī veicināja sadarbību starp teātriem iesaistot aktierus no Nacionālā Teātra Latvijā un no Birmingēmas Mazā Teātra savā Balkons izrādē. Ilona Brūvere ir PLATS valdē kā Austrālijas pārstāve. No katra kontinenta ir viens pārstāvis.

SLT ir arī piedalījies intervijās par SLT darbību kopš 1950. g socialā mēdijā Laiva un Latvieši.com.

* * *

Ceturtā aina: Un kurp tagad?

Dalībnieki šai ainā ir visi aktieri, dramaturgi, dekorātori, apgaismotāji, kostīmu makslinieki, režisori un skatuves darbinieki. Viņus horeogrāfēs: Ilona Brūvere – Šķīstīšanās/Lustrum); Caur dzeju un mūziku – Marita Lipska; Sirds uz Perona – Bonija Viļuma.

* * *

Piektā aina: Ardievas.

Šai periodā SLT atvadījās no divām devīgām un iemīļotām aktrīsēm: Ingrīdas Rehbaumas un Anitas Kazes. Anita mūs atstāja tikai 4 dienas atpakaļ, un tā kā gribējām ar viņu vēl pakavēties, mēs noskatījāmies nelielu fragmentu no vienas Anitas izrādes. Lai vieglas smiltis.

* * *

Sestā aina: Mājās jāiet!

Aktieri, režisori, dekoratori, apgaismotāji, skatuves darbinieki izzūd. (Bet pirms tam nomazgā traukus un tos noliek!) Ir vasarīgs gaiss, un var sasmaržot bārbekjū gaļas aromātu no restorāna pāri ielai.

Ilona Brūvere,
SLT priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com