Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Centrālā vēlēšanu komisija

Valsts prezidents atbalsta pārmaiņas institucionālajā pārvaldībā

Laikraksts Latvietis Nr. 747, 2022. g. 12. apr.
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, Valsts prezidents Egils Levits, Valsts prezidenta padomnieku biroja vadītāja Sarmīte Ēlerte, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Saulīte. FOTO Ilmārs Znotiņš - Valsts prezidenta kanceleja.

3. aprīlī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Kristīni Saulīti, lai pārrunātu jautājumus par CVK turpmāko darbību un nākamgad gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Ņemot vērā nepieciešamību stiprināt CVK institucionālo kapacitāti un sadarbību ar dažādām valsts pārvaldes institūcijām, Valsts prezidents un K. Saulīte diskutēja par turpmāko CVK institucionālo pārvaldību. Valsts prezidents uzsvēra, ka CVK iespējamā atrašanās Valsts kancelejas pārraudzībā atbilstu mūsdienīgam Eiropas un Skandināvijas valstu modelim.

Tāpat Valsts prezidents sarunā uzsvēra, ka jau vairākkārt ir stingri paudis savu nostāju par pārdomātas un mērķtiecīgas valsts digitālās politikas nepieciešamību, tai skaitā arī digitālās infrastruktūras pārvaldību. Valsts prezidents atzīmēja, ka tas attiecas arī uz tiešsaistes vēlētāju reģistru. Šāds reģistrs dod iespēju cilvēkiem balsot pēc izvēles jebkurā no vēlēšanu iecirkņiem Latvijā, piemēram, kā tas bija 14. Saeimas vēlēšanās. Šo jautājumu nepieciešams atrisināt pēc iespējas drīzāk, teica E. Levits.

CVK priekšsēdētāja pauda, ka nepieciešams politisks lēmums par to, kura valsts institūcija uztur valsts IT sistēmas, tai skaitā tiešsaistes vēlētāju reģistru. Ja valsts nespēs EP vēlēšanās nodrošināt tiešsaistes vēlētāju reģistru, būs jāatgriežas pie tā, ka vēlētājs tiek piesaistīts konkrētam iecirknim, par to saņemot paziņojumu papīra formā pastkastītē, skaidroja K. Saulīte.

Vienlaikus K. Saulīte apstiprināja, ka CVK dara visu iespējamo, lai EP vēlēšanu process Latvijā noritētu bez sarežģījumiem un iedzīvotājiem ērtā veidā.

Valsts prezidenta kanceleja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com