Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienas

Atklāšanu vadīs Ingrīda un Andris Eimaņi

Laikraksts Latvietis Nr. 748, 2022. g. 20. apr.
Susan un Pēteris Dārziņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL59KD

Ingrīda un Andris Eimaņi. FOTO no Eimaņu ģimenes arhīva.

Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu Atklāšana un koncerts notiks šī gada 27. decembrī. Atklāšanu vadīs Ingrīda un Andris Eimaņi. Abi – Ingrīda un Andris ir aktīvi Melburnas latviešu sabiedrības locekļi. Viņi vislabāk pašreiz ir pazīstami kā koru dalībnieki, bijušie Melburnas Latviešu vidusskolas vadītāji, kā arī dzīvespriecīgi lielas personības ļaudis.

Ingrīda Eimanis, bijusi Lezdkalna, jaunībā ir apmeklējusi Melburnas Latviešu un AZVV skolas, dejojusi tautas deju kopās Sprīdītis un Ritenītis, piedalījusies 1991. gadā Jaunatnes Dienu komitejā, tēlojusi dažādas lomas teātrī. Beidzamajos gados Ingrīda ir bijusi aktīva Melburnas Latviešu nama Rīgas kafejnīcas dāma. Trīs gadus kopā ar vīru Andri vadīja Melburnas Latviešu vidusskolu. Dziedāšana Ingrīdai vienmēr ir bijusi tuvu pie viņas sirds; jaunībā, kopā ar draudzenēm, Ingrīda nodibināja dziesmu ansambli ZILS. Ingrīda vēl šodien turpina savas skanīgās kora gaitas un dzied pirmo soprānu Melburnas latviešu jauktajā korī Daina. Ikdienā Ingrīda strādā Melburnas Latviešu Ciemā kā Employee Services Coordinator.

Andris Eimanis ir uzaudzis Melburnā un jaunībā apmeklējis Melburnas latviešu skolas, piedalījies AZVV skolā kā audzēknis un skolotājs, kā arī daudz dažādos latviskos pasākumos. Viņš ir bijis aktīvs LJAA valdē, latviešu skautos, spēlēja basketbolu MLS komandā, dejoja tautas dejas un dziedāja korī. Vecumdienas polkas solis ir tagad mazliet pamests, bet Andris dzied koros: Daina un Veseris, kā arī ir aktīvi iesaistīts korporācijas Lettgallia dzīvē. Andris ir izmācījies inženieru zinātnes un pašreiz strādā kā projektu direktors Rheinmetall valsts aizsardzības firmā. Savā profesijā Andris ir daudzi ceļojis pa pasauli un ir strādājis pie vairākiem naftas piegādes projektiem Āfrikā, Dienvidkorejā, Amerikā, Āzijā un Austrālijā.

Pēc ilgiem prombūtnes gadiem Eimaņu ģimene 2016. gadā atgriezās atpakaļ mājās – Melburnā. Sekojot pašu ģimeņu pēdās, izteikti Latviskā vidē, Ingrīda un Andris abi kopā audzina divus dēlus, kuri, tāpat kā abi vecāki, turpina savas latviskās gaitas šeit Austrālijā.

Visa ģimene ar lielu nepacietību gaida piedalīšanos šī gada Vispārējos Latvijas Dziesmu un Deju svētkos Latvijā.

Ingrīdas un Andra kopīgais iespaids uz latviešu jauniešu audzināšanu ir visai liels gan kā bijušai Melburnas latviešu vidusskolu vadībai, gan Andra pašreizējā tuvā saistība ar Lettgallia korporāciju; viņu mājas šķiet ir bieža tikšanās vieta latviešu jauniešiem.

Andrim un Ingrīdai ir vajadzīgā stāja, mākslinieciskā izdoma un praktiskās koordinācijas spējas, lai noorganizētu sirsnīgu, skanīgu un spožu Kultūras dienu atklāšanu.

Uz redzēšanos 27. decembrī Melburnā!

Susan un Pēteris Dārziņi,
Austrālijas Latviešu 59. Kultūras Dienu rīcības komitejas priekšsēži
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com