Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Iepazīšanās ar Andi un Lindu Graudiņu

Kultūras dienu „Pīragi un pārrunas“ rīta un sadziedāšanos vakara rīkotāji

Laikraksts Latvietis Nr. 749, 2023. g. 26. apr.
Susan un Pēteris Dārziņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL59KD

Linda un Andis Graudiņi „Saules Jostas“ uzvedumā „Mārpuķīte“ PBLA Dziesmu dienās Minsterē, 1984. gadā. FOTO historia.lv.

Andis un Linda Graudiņi. FOTO no Lindas un Anda Graudiņu personīgā arhīva.

Linda un Andis ir bijuši kopā zem vienas saules vairāku gadu desmitu. Viņi pat „salaulājās“ 23 reizes uz skatuves – Austrālijā, Kanādā un Vācijā, piedaloties Saules Jostas ansambļa izrādē Mārpuķīte.

Linda Graudiņa (dzimusi Ģērmane) uzauga Sidnejā, latviešu ģimenē. Kopš pagājušā gadusimta viņa ir bijusi koriste un tautas deju dejotāja. Linda dejoja Jautrajā Pārī un piedalījās vairākos pasaules turnīros ar Saules Jostas ansambli. Dzīvojot Bostonā, Linda mācīja tautas dejas latviešu skolā, kā arī dziedāja Bostonas baznīcas korī. Viņa iedziļinājās Latvijas vēsturē, mācot Melburnas latviešu skolas audzēkņus.

Linda ir korporācijas Spīdola filistre, un ir aktīva dalībniece akadēmiskā dzīvē. Pēc profesijas Linda ir slimnīcas farmaceite. Kopš pārcelšanās uz Melburnu ar ģimeni viņa vada Alfrēda slimnīcas medikamentu drošības nodaļu. Viņa ir sniegusi lekcijas savā specialitātē Austrālijā, Eiropā un 2021. gadā – Stradiņa un Latvijas universitātēs. Brīvajā laikā Lindu var atrast uz tenisa laukuma.

Andis Graudiņš dzimis latviešu ģimenē Melburnā, bet uzaudzis Sidnejā. Viņš ir korporācijas Latvia filistrs. Viņam vienmēr sirdslieta ir bijis basketbols, un viņš ir Sidnejas sporta kluba Spars mūža biedrs. Viņš ir spēlējis meistarsacīkstēs Austrālijā un Latvijā, bet sīvākās cīņas basketbola laukumā allaž bijušas Kultūras Dienas spēlēs pret melburniešiem.

Andis ir Monaša (Monash) slimnīcas toksikoloģijas nodaļas vadītājs un Monaša Universitātes profesors. Viņš ir Latvijas Ārstu un Zobārstu asociācijas (LĀZA) Austrālijas valdes pārstāvis un uztur saites ar medicīnas akadēmiķiem Latvijā. Kā viesprofesors Rīgas Stradiņa Universitātē viņš lasa lekcijas medicīnas studentiem.

Melburnā Andis ir turpinājis savu muzikālo ceļojumu, dziedot vīru korī Veseris un spēlējot baritona ukuleli. Viņam basketbols vēl interesē, sekojot spēlēm televīzijā. Andis ikdienā brauc ar velosipēdu un seko futbola komandai Sidnejas Gulbji (Sydney Swans).

Lindai un Andim ir daudz kopīga, galvenais ir – trīs bērnu audzināšana. Visi trīs spēlē basketu, ir Anna Ziedares Vasaras Vidusskolas absolventi un ir piedalījušies Kultūras Dienās.

Melburnā šis jautrais pāris dejo tautas deju kopā Piektais Ritenis. Ar Melburnas latviešu jaukto kori Daina abi gatavojas uz 2023. gada Dziesmu Svētkiem Latvijā, Rīgā.

Zinām, ka latvieši ir dziedoša tauta un tāpēc vien Kultūras Dienās jārīko sadziedāšanas vakaru. Būsim iedvesmoti pēc Dziesmu Svētkiem un gribam piedāvāt visiem iespēju turpināt baudīt šo unikālo gaisotni.

Linda & Andis: Mēs arī uzņēmāmies rīkot referātu rītu, ko nodēvējam – Pīrāgi un pārrunas. Ar īsām uzrunām par Latvijas kultūru un vēsturi uzstāsies ielūgtie eksperti. Pēc uzrunām būs iespējams uzdot jautājumus paneļa dalībniekiem. Šis rīts notiks angļu valodā, lai radiem un draugiem, kuri nerunā latviski, būtu ērti piedalīties. Un būs pīrāgi!*

Susan un Pēteris Dārziņi,
Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu rīcības komitejas priekšsēži
Laikrakstam „Latvietis“

* We are organizing the singing evening as we know Latvians are a singing nation. Everyone will be inspired after the song festival and will want to continue in that unique atmosphere. We are also organizing an information morning, which will be a “Pīrāgi and conversations”. Invited experts will present short talks on Latvian culture and history. It will be possible to pose questions to the panel members after the talks. The morning will be held in English so that relatives and friends, who do not speak Latvian, will be comfortable participating. And there will be pīrāgi!



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com