Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dr. Visvaldis Nagobads mūžībā (18.11.1921.–31.03.2023.)

Piecas valodas...

Laikraksts Latvietis Nr. 750, 2023. g. 3. maijā
Jānis Dimants, Jr. MD -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Nagobads_Visvaldis

Visvaldis Nagobads
18.11.1921.–31.03.2023.

Ar godu un cieņu esam atvadījušies no mūsu drauga, kolēģa, liela patriota, sabiedriska darbinieka, dedzīga kristieša – Dr. Visvalža Nagobada. Tikai tagad sākam apzināties un novērtēt viņa mūža darbu tik daudzos veidos. Daudz ko par viņu maz zinājām, vismaz lielākai daļai cilvēku viņš bija zināms un pazīstams maz.

Jā, šo to par viņu zinājām gan. Zinājām, ka viņš iepazīstināja pasauli caur savu darbu ar ASV Olimpiādes hokeja organizāciju, būdams galvenais ārsts. Tas viss vainagojās ar uzvaru 1980. gadā pret Padomju Savienību (Krieviju) Leikplasidā (Lake Placid), Ņujorkā ASV.

Visvaldis vienmēr bija lepns par savu izcelsmi no Latvijas, par saknēm Latvijā. Laika gaitā atceres sarīkojumā tika uzzināts, ka viņš pārvalda piecas valodas, kas pašķīra un atviegloja ceļu caur visu Eiropu, ceļojot ar hokeja komandu. Visu to var lasīt viņa grāmatā Gold, Silver, Bronze.

Aiz visa minētā vēl ir tik daudz nezināmā, bet lai tas kalpotu kā spožs piemērs un priekšzīme, iedvesmotu mūs visus turpināt strādāt mūsu tautas labā. Katrs no mums tik daudz ko var darīt un veikt. Lai viņa smaids, pozitīvā attieksme, neizsmeļamās zināšanas, labestība, labsirdība mūs visus dziedē un stiprina mīlestībā un pateicībā par visu, ko Dievs mums ir devis un dod.

Tik daudz atzinības rakstu un apbalvojumu par darbu visa mūza garumā Visvaldis bija saņēmis, bet vissvarīgākais un nozīmīgākais bija Latvijas Republikas valsts apbalvojums – Triju Zvaigžņu ordenis.

Atvada gaitu vadīja Rev. Carrie Gleeson un Rev. Ilze Larson; klātesošos uzrunāja draugs Murray Williamson; meita Brigita Kelly nolasīja sirsnīgu vēstījumu no drauga Jim Craig. Mazmeitas Gigi Rehnberg un Heidi McKane nolasīja Bībeles lasījumus; tie mūs visus stiprināja un dziedēt sāka.

Ansis Vīksniņš atvadu vārdus teica latviski; tie izskanēja neticami sirsnīgi un mīļi.

Lai Tev, Visvaldi, vieglas trimdas smiltis.

Jānis J. Dimants, Jr., M.D.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com