Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauniešu koris BALSIS turpina projektu –

BALSIS zīmju valodā ar koncertu Akustiskajā koncertzālē ĪLE

Laikraksts Latvietis Nr. 753, 2023. g. 24. maijā
Jauniešu koris „Balsis“ -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Balsis_1

Jauniešu koris BALSIS. FOTO Gustavs Skenders.

Zemgalē ir jauna kultūrvieta, saglabājot luterāņu baznīcas funkciju, rodas Akustiskā koncertzāle ĪLE. Tās stāsts sākās ar nejaušību, kad diriģents Ints Teterovskis, pirms astoņiem gadiem apceļojot Latviju, piestāja pie aizmirstās Īles baznīcas. Interjeram par pamatu ir izvēlēts atskats uz 18. gs. otrās puses agrīno klasicismu, kurā jaušamas arī zināmas baroka un rokoko tradīcijas. Koncertzāle lēnām sāk savu dzīvi, visa baznīcas kompleksa atjaunošanas darbus paredzēts noslēgt rudenī.

2023. gada 27. maijā plkst. 12.00 Akustiskajā koncertzālē ĪLE uzstāsies Jauniešu koris BALSIS ar koncertu IERAUGI NEDZIRDĒTO. Dziesmu svētki. Tas būs turpinājums projekta BALSIS zīmju valodā koncertsērijai, kurā ar sinhronu surdo tulkojumu skanēs daļa no XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Noslēguma koncerta Kopā Augšup un koru lielkoncerta Tīrums. Dziesmas ceļš repertuārā iekļautajām dziesmām.

Koncertā piedalās Jauniešu koris BALSIS, mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, diriģenti Kamila Siliņa un Georgs Zujevs, surdotulce Elza Veismane.

Koncertu organizē SIA Balsis, pateicoties Finanšu institūcijas ALTUM atbalstam un RKTMC Mazā ģilde.

Koncerts notiek ALTUM atbalstītā projekta Ieraugi nedzirdēto ietvarā. Projekta mērķis ir ar koncertdarbību veicināt cilvēku ar invaliditāti, īpaši ar dzirdes traucējumiem, iekļaušanu sabiedrībā un sociālās atstumtības mazināšanu sabiedrībā, veicināt samazinātas maksas vai bezmaksas kultūras pakalpojumu pieejamību un socializācijas vajadzības apmierināšanu vientuļiem cilvēkiem un cilvēkiem ar sociālās atstumtības risku, mazināt jauniešu atkarību no digitālajām ierīcēm. Projekta rezultātā tiks radītas un realizētas koncertprogrammas, pielāgotas cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, piedaloties Jauniešu korim BALSIS, izmantojot vizuālus izteiksmes līdzekļus un sinhronu surdo tulkojumu, piedaloties surdo tulkam. Projektā tiks iesaistīti jaunieši ar dzirdes traucējumiem un invaliditāti, konsultējoties par efektīvākajiem izteiksmes līdzekļiem un komunikāciju. Tiks iesaistīti arī jaunieši ar atkarību no digitālajām ierīcēm. (Eiropas Sociālā fonda projekts Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai Projekta numurs: 9.1.1.3/15/I/001)

Biļetes Biļešu Paradīze kasēs un bilesuparadize.lv.

27. maijā plkst. 19.00 Jauniešu koris BALSIS piedalīsies arī XVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku ieskaņas Lielkoncertā KOPĀ BŪT Ķestermeža estrādē, Dobelē. Koncertā ieeja bez maksas.

Svarīga papildziņa

No 2023. gada maija Jauniešu koris BALSIS sadarbībā ar digitalizēto kapsētu informācijas uzturēšanas sistēmas izstrādātāju un apkalpotāju www.cemety.lv izveidojis digitālu Dziesmu svētku virsdiriģentu atdusas vietu karti Rīgas Meža kapos. Iesaistoties Latvijas Nacionālajam kultūras centram karte tiks papildināta arī ar citām Dziesmu svētku personību atdusas vietām ne tikai Rīgā.

Jauniešu koris BALSIS



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com