Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu biedrība Īrijā

LBĪ koris eLVé ceļā uz Dziesmu svētkiem

Laikraksts Latvietis Nr. 755, 2023. g. 7. jūnijā
Latviešu biedrība Īrijā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviešu biedrības Īrijā koris „eLVé“ ar māksliniecisko vadītāju Ingunu Grietiņu-Dārziņu (centrā). FOTO Arnis Krūmiņš.

„17 sezonā 17 koncerti, 3 braucieni ārpus Īrijas un tagad ceļā uz Dziesmu un deju svētkiem Rīgā,“ tā par LBĪ kora eLVé aktīvo koncertsezonu lepni saka mākslinieciskā vadītāja Inguna Grietiņa-Dārziņa.

Lai arī koris vēl ir ceļā uz Svētkiem Rīgā, šajā sezonā dažādās Īrijas pilsētās, Lielbritānijā, Azerbaidžānā un Gruzijā ir koncertēts ļoti daudz un priecēti simtiem skatītāji klātienē, kā arī Latvijas, Īrijas, Azerbaidžānas, Gruzijas televīziju skatītāji un radio klausītāji. Ar brīnišķīgu rezultātu, nopelnot piekto labāko rezultātu diasporas koru A grupā, nodziedāta dziesmu svētku pārbaudes skate, iegūta 1. pakāpe un ceļazīme uz Rīgu.

Uz dziesmu un deju svētkiem Rīgā koris eLVé dosies 46 dziedātāju un vairāku pavadošo instrumentālistu sastāvā. Kori varēs dzirdēt un redzēt Svētku gājienā, diasporas saietu namā Ķīpsalā ar īpašu latviešu-īru mūzikas programmu, Esplanādes koncertā Raduma spēks un, protams, koru koncertā Tīrums un noslēguma koncertā Kopā augšup Mežaparkā.

Koris ir savas pilngadības sezonas priekšvakarā un saka lielu paldies visiem saviem draugiem, atbalstītajiem, sadarbības partneriem un klausītājiem. Tiekamies Rīgā!

Latviešu biedrība Īrijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com