Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ielīgo Brisbanē

Lai braucēji uz Dziesmu un Deju svētkiem var arī priecāties

Laikraksts Latvietis Nr. 757 un 758, 2023. g. 21. jūnijā
Ance Deksne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ielīgošana Brisbanē. FOTO Garens Krūmiņš.

Jāņumāte – Ilze Jaunbērziņa. FOTO Garens Krūmiņš.

Līgotāji. FOTO Garens Krūmiņš.

Līgotāji. FOTO Garens Krūmiņš.

BrisbanesLatviesuBiedriba

LAAJ

Brisbanē Jāņu ielīgošana notika jau sestdien, 10. jūnijā, lai tie, kuri šogad mēro tālo ceļu uz Latviju, arī paspēj priecāties kopā ar brisbaniešiem.

Brisbanes Latviešu namā pulcējās aptuveni 110 jāņotāju – gan lieli, gan mazi, gan ar vainagiem, gan bez, gan regulārie apmeklētāji, gan viesi, kuri namā bija pirmo reizi, vai par ielīgošanas pēcpusdienu uzzināja sociālajos tīklos.

Nama zāle un veranda bija grezni izrotātas ar Jāņu zālēm un puķēm. Uz galdiem bļodiņās bija sagriezts svētkiem raksturīgais Jāņu siers. Katram Jāņu bērnam tika piedāvāts alus. Ieskanot Jāņu dziesmām līgo, līgo un rotaļai Šurp, Jāņa bērni, ielīgošana varēja sākties. Dziedošā un apburošā Jāņu māte Ilze Jaunbērziņa Jāņu bērnus uzmundrināja visas pēcpusdienas gaitā. Tika dziedātas arī Negulu, negulu Jānīša nakti un Līgo, māmiņ, līgodama, kas ir publikai mīļas dziesmas.

Pēcpusdienas gaitā tika dejoti dažādi danči (Plaukstiņpolka, Tūdaliņ tāgadiņ, Metieniņš, Mugurdancis, Pankūku deja) ar akordeona, ģitāras, balss un bungu pavadījumu. Pārējie danči bija ar CD pavadījumi, lai arī muzikanti varēja izdejoties. Sadziedāšanās bija labs veids, kā atvilkt elpu starp ēdienreizēm un dejošanas.

Virtuves palīgi bija smagi strādājuši divas dienas, lai visiem sagādātu gardu Jāņu mielastu un plašu kūku izvēli. Arī Jāņu loterija bija patiešām varena – visas biļetes tika izpārdotas, un visi priecājās par laimestiem.

Sirsnīgs paldies visiem apmeklētājiem par vērienīgu dienu. Jūsu atbalsts namam un mūsu sabiedrībai ir neizsakāmi svarīgs!

Liels paldies visiem čaklajiem palīgiem, bez kuriem šī diena nebūtu iespējama: Inga, Jasmīne, Laima L., Gunta, Laima B., Geraldine, Jānis, Māra B., Mārtiņš, Gints, Ilze, Zane, Garen, Valda, Jason, Ben, Zīle, Līva, Jacob, Anna, Lija, Robis, Ralfs, Erika, Zigrida.

Paldies visiem par ziedojumiem loterijai. Paldies Garen par skaisto mirkļu iemūžināšanu foto!

Ance Deksne
BLB komunikāciju koordinatore un LAAJ VP Kvīnslandē



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com