Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Mīļi sveicieni Melburnas draudzei no ALELDA Pārvaldes!

Ir pāris jaunumu

Laikraksts Latvietis Nr. 761, 2023. g. 23. aug.
Rota Stone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

ALELDA prāvesta v.i. Rota Stone. FOTO no Rotas Stones personīgā arhīva.

Kamēr ziemeļu puslodē liela daļa cilvēku dodas vasaras atvaļinājumos, mums nav daudz jaunumu no LELB Pasaulē (Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīca Pasaulē) Virsvaldes.

Bet mums ir pāris jaunumu tepat, galvenais no tiem – 24. septembrī ALELDA (Austrālijas Latviešu evaņģēliski luterisko draudžu apvienība) sanāks kopā uz ārkārtas sinodi, kurā notiks jaunā prāvesta vēlēšanas. Līdz šim prāvesta vietu esmu izpildījusi es, bet tas ir bijis tikai pagaidu izrīkojums, jo Pārvaldē bijām lēmuši, ka būtu svarīgi, lai ALELDA prāvests būtu uz vietas Austrālijā (tiem, kas nezin, – es dzīvoju Jaunzēlandē). Aicinu jūsu lūgšanas un atbalstu šajā prāvesta izvēlēšanas procesā!

Vēl varu padalīties ar jaunumu, ka jūlija beigās LELBP Prezidijs nobalsoja par to, ka uzņem mani par LELBP mācītāju, līdz šim esmu kalpojusi par diakoni. Šī izmaiņa ir sakarā ar to, ka pagājušā gada novembrī mani ordinēja priestera kārtā Aotearoas / Jaunzēlandes un Polinēzijas Anglikāņu Baznīcā. LELBP un Anglikāņu baznīcas ir parakstījušas kopēju līgumu, ka viena atzīst otras ordināciju. Manā gadījumā lielākā praktiskā pārmaiņa būs tā, ka man nebūs jālūdz arhibīskapes atļauja katru reizi, kad nāksies vadīt Vakarēdiena dievkalpojumu. Lai Dievs dod, ka varu šo jauno amata nosaukumu izmantot vērtīgā kalpošanā!

Ārpus tā, ceru jūs redzēt un satikt klātienē oktobrī mācītājas Helgas amatā ievešanas dievkalpojumā!

Ar Dievpalīgu

Rota,
ALELDA prāvesta v.i.

Laikraksts „Latvietis“ apsveic mācītāju Rotu Stoni!



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com