Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dzīves pārmaiņas

Māc. Andersons par savām pārmaiņām

Laikraksts Latvietis Nr. 761, 2023. g. 23. aug.
Valdis Andersons -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Vecās Derības Salamana Mācītāja 3. nodaļā 1. pantā rakstīts: Katrai lietai ir savs nolikts laiks, un katram īstenošanai paredzētam nodomam zem debess ir sava stunda.

Paši zinām un saprotam, ka dzīves gaitā pastāvīgi sastapsim pārmaiņas. Tās nav vienmēr vieglas un pat kādreiz izraisa sāpes.

Bieži lūdzam, lai Dievs izmaina mūsu situāciju, nevis pārmaina mūs pašus.

Iedomājaties, cik daudz mainījās, kad Dievs radīja pasauli. Viņš mums māca, ka no pārmaiņām nav jābaidās, kaut arī daudz ir nezināms.

Ar pārmaiņām bieži nāk arī izaugsme.

Tālāk Sal. Māc. 3. nodaļā mēs lasām, ka (visam ir savs laiks, un) ar laiku Dievs visu padara skaistu.

Kad sastopam grūtības, apjukumu vai nemieru, ir iespējams, ka Dievs mūs gatavo tam, kas mūs sagaidīs aizsaulē.

Pārmaiņām nav ne pārliecības, ne drošība, un nezinām, kas notiks tālāk.

Pārmaiņas izjauc mūsu plānus, mūs disorientē.

Dievs bieži dara savu labāko darbu šādā pārejas laikā.

Pats Dievs nekad nemainās. Tas ir nemainīgais Dievs, kurš ļauj mums stāties pretīm mainīgajai pasaulei un virzīties uz priekšu.

Lielas pārmaiņas arī gaidāmas manā dzīvē; pēc vairāk nekā 6 gadiem, kurus pavadīju skaistajā Barossa ielejā, esmu saņēmis ielūgumu kalpot Pasadenas draudzē, Adelaides dienvidos. Tas man rod prieku, kā arī mazliet satriekumu.

Svētdien, 30. jūlijā, nosvinējām manu ievešanu amatā. Bīskaps David Altus noturēja dievkalpojumu; viņa beidzamais oficiālais pienākums pirms pensionēšanās. Starp visiem sveicieniem saņēmu apsveikumu no Adelaides Latviešu biedrības priekšsēdes Ilzes Radziņas.

Šķiet, ka mūsu skaistā Latvija nemitīgi piedzīvo pārmaiņas, un visbiežāk tās ir tādas, kas liek mums bažīties. Putina karošana Ukrainā arī apdraud mūsu tēvzemi.

Tomēr, pirms dažām nedēļām ar sievu Silviju (Sylvia) apciemojām Latviju un izbaudījām Dziesmu Svētkus. Silvija piedalījās korī. Lai gan es biju tikai skatītājs, tomēr piedzīvoju šo skaisto svētku neticamās emocijas. Kad koristi dziedāja Manai Dzimtenei, es dziedāju līdz ar tik daudz citiem un pateicos Dievam: Es tiešām esmu šeit. Es esmu latvietis, un es tiešām esmu šeit.

Katru vakaru televīzijā bija raidījums par dienas notikumiem, un viens komentētājs teica: „Šīs ir mūsu dziesmas. Šī ir mūsu zeme. Šie ir mūsu svētki.“ Tā tiešām bija.

Pirmajā koru koncerta vakarā „Tīrums“ koris dziedāja Mūsu Tēvs debesīs diriģentu Romāna Vanaga vadībā. Visi cēlās kājās, izbaudot šo skaisto, neticami aizkustinošo brīdi, klausoties pilnīgā klusumā.

Neatkarīgi no tā, vai esam baznīcās gājēji vai nē, Mūsu Tēvs debesīs atdzejojums mūs visus vieno daudz cildenākā veidā, tāpat kā mūsu valsts himna Dievs, svētī Latviju arī ir lūgšana.

Kas nemainās ir mūsu degsme Latvijai.

Tātad atcerēsimies, ka pārmaiņu rezultāts vienmēr ir Dieva rokās. Lai Dievs jūs svētī visās dzīves pārmaiņās.

māc. Valdis Andersons
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com