Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pusdienas Daugavas Vanagos

Kopā ar referātu par 3x3

Laikraksts Latvietis Nr. 773, 2023. g. 15. nov.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Ēdiena gatavošana DV mītnē. FOTO Koi Nemiro.

3x3_Sarkans

Jau 35 gadus katra mēneša pirmajā sestdienā prasmīgas un izdarīgas Daugavas Vanagu Melburnas nodaļas saimnieces aicina uz gardām pusdienām Daugavas Vanagu mītnē. Pirms plkst. 12 cilvēki sāk ieņemt vietas pie apaļajiem galdiem, un tad zālē skan saviesīgas sarunas. Cilvēkiem ir atkal satikšanās prieks, bet virtuvē sākas rosīgākais darba cēliens.

Jāsaka, ka ēdiens katru reizi ir ne vien gards, izdomas bagāts, bet arī daudz. Vispirms tiek pasniegta zupa, tad seko pamatēdiens un noslēgumā vēl ir saldais un torte. Kā jau pie latviešu saimniecēm pieņemts – tā, lai visi ir kārtīgi paēduši un var doties mājās apmierināti un priecīgi par skaisti pavadīto dienu.

Saimnieces ar saviem palīgiem rosās pa virtuvi, un vienmēr ir vajadzīgas palīdzīgas rokas pie ēdiena pasniegšanas. Šoreiz šo darbu – ēdina pasniegšanu, esam uzņēmušās mēs ar Paulu, pārstāvot šī gada 3x3 saietu, kurš notiks no 2.- 8. janvārim 2024. gadā.

Un 12. novembrī ar referātu par 3x3 darbību uzstāsies Uldis Ozoliņs, kurš ir 3x3 Austrālijā Padomes priekšsēdis.

Aicinājums nākt gan palīdzēt, gan uz pusdienām!

Tikai pēc tam, kad pusdienas ir galā, man iznāk sarunāties ar Koidulu Nemiro, kas ir Melburnas Daugavas Vanadžu kopas vadītāja. Koidula labprāt stāsta par Daugavas Vanagu ilggadīgo darbību, un balsī ir jūtams arī zināms satraukums par nākotni.

Koidula ar aizrautību stāsta, kam šo garo gadu laikā ir palīdzēts. Nauda tiek ziedota daudzus gadus, un tad pastāsta par ziedojumiem, kuri ir veikti no 2022. gada. – 2023. gadam.

Etniskai radio stacijai ZZZ, Latviešu Ciemam, MLB Daugavas skolai, Tautas deju kopai Ritenītis, Tautas deju kopai Jūrmalnieki, Nameja Fonda nometnei bērniem, Vītola Fonda stipendijām, Lestenes baznīcai, M. Ķeņģes Stipendijas fondam un šogad – arī 3x3 saietam.

Kaidula stāsta, ka vanadzēm katru gadu arvien lielāks gadu skaits gulstas uz pleciem un arvien grūtāk paliek ar pusdienu sagatavošanu un pasniegšanu. Tanī pat laikā uzsver, cik svarīgi šādas pusdienas rīkot, lai varētu ne vien tādā veidā turpināt iegūt naudu, kuru vēlāk ziedot, bet arī turpināt iepriecināt vecāko paaudzi, jo kas to lai zina – varbūt kādam tā ir vienīgā iziešana ārpus mājas, kuru gaidīt un kurai gatavoties.

Koidula aicina ikvienu pievienoties palīdzēt un nav svarīgi, vai cilvēks ir, vai nav vanagos! Visur ir vajadzīgas palīdzīgas rokas – gan pie ēdienu gatavošanas, gan tā pasniegšanas.

Sarunu pabeidzot, Koidula vēl pastāsta, ka šajā gadā beidzamās pusdienas būs 2. decembrī Ziemassvētku noskaņās, un maksa par tām ir $35.

Un, kā katru gadu, janvārī pusdienas nenotiks, bet atsāksies pirmajā februāra sestdienā, kas šoreiz iznāk 2024. gada 3. februārī, plkst. 12!

Pieteikties uz pusdienām vai nākt palīdzēt var, zvanot Koidulai Nemiro – 0416234758.

Ikviens ir gaidīts Daugavas Vanagu mītnē!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com