Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


AL59.KD Atklāšanas koncerts –

Spilgts spogulis uz Kultūras dienu norisi!

Laikraksts Latvietis Nr. 773, 2023. g. 15. nov.
Ingrīda un Andris Eimaņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL59KD

Ingrīda un Andris Eimaņi. FOTO no Eimaņu ģimenes arhīva.

Vispārējie Dziesmu un Deju svētki ir jau sen Latvijā nosvinēti, ko tagad?

Paliek tikai 6 nedēļas... līdz kam, jūs vaicājat? Laiks strauji tuvojās uz šī gada beigām, kad atkal notiks Austrālijas Latviešu Kultūras dienas – jau 59 reizi šeit – Austrālijā (AL59.KD). Šoreiz Melburnai ir tas lielais gods vadīt šos svētkus.

AL59.KD Rīcības komiteja vēl aizvien turpina cītīgi strādāt, un beidzamie organizēšanas darbiņi strauji virzās uz nobeigšanu. Kupla un saistoša programma ir jau izveidota, lai iesaistītu latviešus un arī plašāku Austrālijas sabiedrību. Gaidām ģimenes locekļus, draugus un tautiešus ne tikai no Melburnas, bet no visas Austrālijas. Šī nedēļa atkal dos visiem mums iespēju būtu lepniem, baudīt un svinēt kuplo latviešu kultūru, kā arī satikt vecus un jaunus draugus.

Lai ar godu ieskandinātu šīs AL59.KD, trešdien, 27. decembrī, plkst. 16.00 mēs mīļi ielūdzām jūs apmeklēt AL59.KD Atklāšanas ceremoniju un koncertu. Koncerts notiks Seintkildas rātsnamā (St. Kilda Town Hall), turpat ar īsu pastaigu no mūsu Melburnas Latviešu nama. Koncerta zāle ir viegli pieejama, skanīga, grezna un būs ar gaismām un bilžu montāžām izdaiļota. Kaut gan ir svarīgi, ka publikai ir ērti krēsli, jums ilgi nebūs jāsēž, jo pasākums ilgs aptuveni 1,5 stundas garumā.

AL59.KDs oficiālo atklāšanu veiks mūsu Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams un AL59.KDs priekšsēži Pēteris un Susan Dārziņi. Runas būs īsas, jo uzsvaru šoreiz esam veltījuši vairāk muzikāliem un deju uzvedumiem.

Koncerta sastāvs šoreiz ir mazliet mainījies, salīdzinot ar citiem KD svētkiem. Repertuārs tika īpaši izvēlēts, lai izveidotu īsu atspoguļojumu galvenajiem AL59.KD koncertiem. Daudzkārtējie priekšnesumi būs visiem interesanti, jautri, pacilājoši un muzikālas krāsas pilni.

Sniegsim priekšnesumus no Austrālijas, kā arī no īpašiem Latvijas viesiem. Šis ieskaita pasaules slaveno etno-pop grupu Tautumeitas, kokles meistari Laimu Jansoni un mums visiem pazīstamo vijolnieci Sofiju Kirsanovu. Programma ir daudzveidīga, iesaistot Melburnas Latviešu jaukto, vīru un jauniešu korus (Daina, Veseris, Ausma) un tautas dejas (TDK Ritenītis). Austrālijas Latviešu teātris (ALT) kopā ar vietējo jauniešu rok-ansambli mums uzvedīs īsu sižetu no rokoperas Lāčplēsis.

Koncerts sniegs publikai ne tikai tradicionālus un mums, latviešiem, iemīļotos skaņdarbus, bet mēs baudīsim arī jaunākus latviešu mūzikas un deju arranžējumus no Kamēr Dzirkstelēm (Sofija Kirsanova, Laima Jansone, Karmena Drēziņa, Georgina Lewis, Lija Andersone) un no mūsu jaunajiem diasporas komponistiem – Aija Dragūna un Ivars Štubis no folkgrupas Jōra.

Kad priekšnesumi būs izskanējuši, AL59.KD rīcības komiteja mūs visus pacienās ar glāzi auksta šampānieša un uzkodām.

Mēs domājam, ka šī būs galīgi forša pēcpusdiena!! Paldies, ka jūs mūs atbalstāt un palīdzēsiet tā kārtīgi nosvinēt AL59.KD Atklāšanu. PS Lūdzu pērciet biļetes jau tagad, lai nebūtu drūzma un kavēšanās koncerta dienā.

Uzredzīti AL59.KD!

Patiesā cieņā –

Ingrīda un Andris Eimaņi,
AL59KD Atklāšanas Koncerta rīkotāji
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com