Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Neatkarības pasludināšanas sarīkojums Brisbanē

Svētku runa un muzikāli priekšnesumi

Laikraksts Latvietis Nr. 776, 2023. g. 6. dec.
Ance Deksne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas Valsts svētku atzīmēšana. Centrā prezidents Egils Levits un Andra Levite. Viņiem blakus Latvijas goda konsuls Kvīnslandē Juris Meija. FOTO Garens Krūmiņš.

Prezidents Egils Levits sniedz uzrunu. FOTO Garens Krūmiņš.

Latvijas vēstnieks Marģers Krams pasniedz vēstniecības Atzinības rakstu Ingai Česlei. FOTO Garens Krūmiņš.

Pie Latviešu nama. FOTO Garens Krūmiņš.

Pacilātā atmosfērā svētdienas, 26. novembra, dienā Brisbanes Latviešu namā pulcējās liels apmeklētāju skaits, lai atzīmētu Latvijas 105. dzimšanas dienu. Ar muzikāliem priekšnesumiem, dzejoļa lasījumu un apsveikuma runām tika godināts šis īpašais datums – 18. novembris. Nama zāle bija skaisti izdekorēta ar sarkaniem un baltiem ziediem, uz skatuves cēli plīvoja Latvijas un Austrālijas karogi.

Sarīkojumā piedalījās Brisbanes koris Baltika, dziedot divas svētkiem piemērotas dziesmas – Tev mūžam dzīvot, Latvija un Iededziet Jura Meijas vadībā un Olgas Lipski raitā klavieru pavadījumā. Anna Česle skaisti un emocionāli nolasīja Veltas Tomas dzejoli Dzimtene. Ansamblis Zigrīda uzstājās ar divām dziesmām – Stādīju ieviņu un Pūt, vējiņi. Abas ir latviešu tautas dziesmas balsīm, kokles, stabules un metāla ksilofona pavadījumā.

Svētku ievadu teica LAAJ vicepriekšsēde Kvīnslandē Ance Deksne. Sarīkojuma norisē dzirdējām arī Jura Meijas, Latvijas goda konsula Kvīnslandē, un Jasmīnes Lācis-Lī (Lee), BLB priekšsēdes svētku uzrunas.

Latvijas valsts prezidenta Edgara Rinkēviča video uzruna bija ļoti pacilājoša un ar angļu subtitriem bija saprotama visiem. Ar lielu nepacietību gaidījām Latvijas vēstnieka Austrālijā, Marģera Krama sveicienu un saistošo svētku runu Patriotisms mūsdienās, ko šogad lasīja bijušais Latvijas prezidents Egils Levits.

Pēc svinīgās daļas sekoja fotografēšanās pie karogiem, un tad visi kopā baudīja svētku uzkodas un atspirdzinājumus un sarunas neformālā gaisotnē.

Paldies visiem, kas bija atnākuši un visiem, kas palīdzēja ar svētku organizēšanu.

Varam lepoties ar mūsu aktīvo Brisbanes sabiedrību!

Ance Deksne,
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com