Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Dziedošo ģimeņu saiets Īrijā“

Sirsnības, skanīguma un mīlestības piepildīts ir izskanējis pirmais „Dziedošo ģimeņu saiets Īrijā“

Laikraksts Latvietis Nr. 777, 2023. g. 13. dec.
Inguna Grietiņa-Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Dziedošās ģimenes. FOTO no kora „eLVē“ arhīva.

Tieši pirmajā Adventē, 3. decembrī, 16 dziedošās ģimenes pulcējās skanīgajā Dublinas centra zālē uz pirmo saietu. Kā uzsvēra pasākuma vadītāji Liene Eškina un Mārcis Ozoliņš iepazīstoties: „Šodien dzirdēsim priekšnesumus, kur uz skatuves kopā dziedās pat trīs paaudzes, par ko mums ir liels gandarījums.“

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja, spēka un izaugsmes vārdus ģimenēm un organizatoriem teica Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas speciālo izdevumu vēstniece diasporas jautājumos Elita Gavele, uzsverot, ka šī ir brīnišķīga ideja, pulcinot kopā Īrijas latviešu dziedošās ģimenes skaistā, sirsnīgā un ģimeniskā saietā un novēlēja arvien kuplāku ģimeņu iesaisti nākošajos saietos.

Saieta koncertu atklāja organizatori – kora „eLVé“ ģimene, kam sekoja visdažādākie dziesmu iestudējumi un arī viena deja. Koncerts nudien izdevās skanīgs, radošs un mīlestības piepildīts.

Pēc koncerta sekoja dažādi atjautības uzdevumi un spēles, kur klātesošie uzzināja latviešu dziesmu varoņus, asināja prātu un kopā ieguva arī jaunus saieta tēlus. Un, protams, neizpalika tradicionālā „Laimes aka“ un grandiozais cienasts.

Paldies sākām visām ģimenēm par sajūtas radīšanu un kopā būšanu. Kā rāda dati, pirmajā „Dziedošo ģimeņu saietā Īrijā“ kopā pulcējās 73 dziedoši tautieši trijās paaudzēs.

Paldies sakām mūsu brīnišķīgajai Ingunai Grietiņai-Dārziņai par šo ideju un kopā pulcināšanu, pasākuma organizatoriem – Laurai Zemvaldei, Lienei Eskinai, Gitai Stāvausei un viņu palīgiem – Andrim Sinkevičam, Mārcim Ozoliņam, Loretai Gervinskienei, Lainei Nigulei-Beļenusai, Indrai Jākobsonei un kora ģimenei.

Par pirmo „Dziedošo ģimeņu saietu Īrijā” varat noklausīties arī Latvijas Radio 2 raidījumā „Latviešiem pasaulē“: https://lr2.lsm.lv/lv/raksts/latvieshiem-pasaule/jitlande-smarzigi-un-garsigi-dublina-dziedosi-un-gimeniski.a184880/

Tiekamies nākošajā gadā – otrajā „Dziedošo ģimeņu saietā Īrijā“!

Lai visām ģimenēm skaisti Ziemassvētki un piepildīts Jaunais gads!

Inguna Grietiņa-Dārziņa,
Latviešu Biedrības Īrijā priekšsēdētāja,
Eiropas un Kanādas dziesmu svētku virsdiriģente.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com