Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ukrainas armijas atbalstam

„Stopify“ saziedots pirmais miljons eiro

Laikraksts Latvietis Nr. 778, 2023. g. 20. dec.
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Materiāli Ukrainai. FOTO Publicitātes foto.

Materiāli Ukrainai. FOTO Publicitātes foto.

Materiāli Ukrainai. FOTO Publicitātes foto.

Ziedojumu straumēšanas platformā Stopify, kas vāc līdzekļus un organizē ekipējuma piegādes Ukrainas armijai, saziedots pirmais miljons eiro. 11. decembrī īsi pirms pusnakts atlikušos eiro līdz pirmajam miljonam ieguldījusi abonente Inita Andžāne, kura saka: katrs ziedojums pat kafijas tasītes vērtībā palīdz spert soli tuvāk Ukrainas uzvarai.

„Tas, ka mans ziedojums ir izrādījies tik noderīgs, ka ir tas mazais piliens, kas veido arī miljonu eiro, – esmu ārkārtīgi priecīga, – tiešām ir pierādījis dzīvē, ka mazs cinītis gāž lielu vezumu. Par to, ka mums katram jāturpina atbalstīt Ukrainu, vispār nav nekādu šaubu, sevišķi pašlaik, dzirdot pasaules lielo politisko lēmumu pieņēmēju brīžiem haotiskos, nesaprotamos lēmumus un kavēšanos ar atbalstu, ko mēs diemžēl ietekmēt nevaram. Toties mēs katrs varam pieņemt savu lēmumu un to arī paveikt – pārskaitīt ziedojumu, kas ir reāls un tūlītējs atbalsts!“ saka Inita Andžāne.

Līdz šim par Stopify saziedotajiem līdzekļiem īstenotas jau 13 ekipējuma piegādes: uz Ukrainu aizvesti 10 pikapi un džipi, 76 droni, 12 kvadricikli, bagiji un motocikli, 59 nakts redzamības iekārtas un termokameras, 3 kuteri un ātrlaivas, 92 ģeneratori un pārvietojamās uzlādes stacijas, kā arī 1270 cita ekipējuma vienības – optiskie tēmēkļi, taktiskais apģērbs, datori, binokļi, metāla detektori, bruņuvestes, rācijas un citi aizstāvjiem nepieciešami priekšmeti. Tos saņēmušas vairāk nekā 80 Ukrainas Aizsardzības spēku vienības, tai skaitā 72. mehanizētā brigāde, 36. jūras kājnieku brigāde un daudzas citas.

„Latvija jau no pirmajām Krievijas iebrukuma dienām ir atbalstījusi Ukrainu un sniegusi ārkārtīgi lielu palīdzību cīņā ar Krievijas iebrucēju, un turpina to darīt katru dienu, palīdzot mūsu aizstāvjiem. Pateicoties „Stopify” labdarības iniciatīvai, vairāk nekā 80 Ukrainas Aizsardzības spēku vienību jau ir saņēmušas tik ļoti nepieciešamo un kvalitatīvo palīdzību, tostarp apvidus automašīnas, kvadriciklus, laivas, dronus u.c. Izsaku sirsnīgu pateicību ikvienam ieinteresētam pilsonim, kurš ir pievienojies „Stopify“, tādējādi palīdzot Ukrainai un tuvinot mūsu Uzvaru!“ saka Anatolijs Kucevols, Ukrainas vēstnieks Latvijas Republikā.

Smagas cīņas par Eiropas brīvību un nākotni uz Ukrainas zemes turpinās. Atbalsts aizstāvjiem ir kritiski svarīgs, tāpēc Stopify aicina ziedot, abonējot kādu no mēneša plāniem – 6,99 eiro, 14,99 eiro vai brīvas izvēles summu ik mēnesi. Stopify abonenti uzsver, cik nozīmīgi ir turpināt atbalstīt Ukrainu brīžos, kad sabiedrība sāk pierast pie ziņām par karu.

Kristīne Garklāva, TV personība: „Palīdzība Ukrainai šodien ir tieši tikpat svarīga kā kara pirmajā dienā. Iespējams, pat svarīgāka, jo pasaule sāk pierast pie kara, bet Krievija to izmanto, pielāgojas sankcijām un mērķ­tiecīgi atjauno un uzlabo savu militāro industriju. Krievijas kara mašīna turpina griezties un katru dienu samaļ tūkstošiem dzīvju. Putins turpina neģēlīgi draudēt arī Baltijas valstīm, un mums ir svarīgi atbalstīt Ukrainu. Miers ir tik trausls. Ir neskaitāmi veidi, kā palīdzēt Ukrainai. „Stopify“ ir viens no tiem. Ikdienas steigā var aizmirsties noziedot, bet „Stopify“ var abonēt un kopā mēģināt apturēt šausmas, ziedojot konkrētai militārai vajadzībai.“

Ornitologs Viesturs Ķerus: „Strādājot nevalstiskajā organizācijā, es zinu, cik ļoti būtiski ir regulāri ziedojumi, pat tad, ja ziedojuma apjoms ir neliels. Tāpēc priecājos, ka „Stopify“ veidotāji padarījuši regulāru ziedošanu ļoti ērtu. Mēs visi gribam, lai karš Ukrainā beidzas pēc iespējas ātrāk un lai tas beidzas ar Ukrainas uzvaru, bet nevienam no mums nav ne tanku, ne lidmašīnu, ko iedot Ukrainas armijai. Taču, kamēr tie, kas varētu iedot tankus un lidmašīnas, minstinās, mēs varam atbalstīt Ukrainu, cik tas ir mūsu spēkos, ziedojot kaut nedaudz, bet regulāri. Un „Stopify“ ļauj mums neapstāties pat tad, ja ieilgušais karš mūs sāk psiholoģiski notrulināt.“

Nikolā Ozano (Nicolas Auzanneau), tulkotājs: „Es esmu francūzis. Mans draugs iepazīstināja mani ar „Stopify“, kad projekts tika uzsākts (es palīdzēju viņam pārtulkot „Stopify“ vietni franču valodā). Kopš tā laika atbalstu un esmu mudinājis to abonēt arī savus draugus. Pēdējos divus gadus man nav bijis nekā svarīgāka par ukraiņu cīņu pret Krievijas tirāniju. Esmu pārliecināts, ka Ukrainas sakāve būtu katastrofa visai pasaulei, savukārt tās uzvara būtu globālas cerības signāls daudzām tautām, kuras apspiež Krievijai sabiedroto režīmi – no Baltkrievijas līdz Sīrijai, Irānai un Venecuēlai.“

Gatis Indrēvics, karavīrs un fotogrāfs: „Šī gada vasarā es pats personīgi apmeklēju Ukrainas piefrontes zonu un savām acīm redzēju postījumus un iznīcību, ko ir atnesusi Krievijas armija. Redzētais tikai nostiprināja manu pārliecību par to, ka katrs ziedojums, kas spēj atbalstīt Ukrainu, ir zelta vērts. Tā kā ikdienas rūpes un steiga ne vienmēr mums atļauj pieslēgties kādam labdarības fondam un fiziski aiznest mantas vai naudu, tad „Stopify“ šķiet ir labākais līdzeklis, kā ziedot Ukrainas atbalstam.“

Ziedojumu platformas Stopify stratēģiskie partneri līdz ar Ukrainas vēstniecību Latvijā ir Ziedot.lv.

Platforma Stopify tiks automātiski slēgta Ukrainas uzvaras dienā vai dienā, kad tiks parakstīts miera līgums, kas balstās uz Ukrainas nosacījumiem.

Par „Stopify“

Ziedojumu platforma Stopify, kas ļauj „abonēt“ ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai, darbību uzsāka 2022. gada novembra sākumā. To radījuši Stopify idejas autors un redzamākais virzītājs, radošais direktors Māris Upenieks, kura ikdiena saistīta ar reklāmas nozari, un digitālās aģentūras Cube līdzdibinātāji un vadošie eksperti digitālo projektu jomā Miks Miķelsons un Mārcis Miķelsons-Germs.

Platforma šobrīd pieejama lielākajās Eiropas valodās. Tajā ikviens no jebkuras vietas pasaulē var „straumēt“ nelielu ikmēneša ziedojumu Ukrainas armijai no nepilniem septiņiem eiro līdz jebkurai paša izvēlētai summai. Par ziedojumiem organizēto palīdzības kravu saturs tiek veidots saskaņā ar konkrētu nepieciešamību sarakstu no Ukrainas armijas, ko koordinē Ukrainas vēstniecība Latvijā. Līdzekļi tiek vākti tādiem mērķiem kā dronu, nakts redzamības ierīču, taktisko apavu un apģērbu, medicīnas preču, rāciju, kvadriciklu un tamlīdzīgu lietu iegādei. Par platformā saziedoto finansējumu netiek iegādāti ieroči un munīcija.

Projekta idejas autors un radošais direktors ir Māris Upenieks, izstrādātājs – digitālā aģentūra Cube, stratēģiskie partneri – Ziedot.lv un Ukrainas vēstniecība Latvijā. Ziedojumu straumēšana pieejama šeit: https://stopify.org.ua/

Elīna Šverna,
D e e p W h i t e



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com