Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kādas var būt svinības bez dzimšanas dienas kūkas?

Kūkas cepšanas konkurss Sidnejas Latviešu namā par godu 18. novembrim

Laikraksts Latvietis Nr. 779, 2023. g. 29. dec.
Marika Makjū (McCue) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SidnejasLatviesuBiedriba

Konkursa kūkas. To pavāri, no kreisās: Marika Mekkjū (Mccue), Annete Pīrsa (Pearce), Daiva Tuktēna (uzvarētāja). FOTO Marika Makjū (McCue).

Uzvarētāja balva – grāmata „100 Kūkas un 1 svecīte“. FOTO Marika Makjū (McCue).

Latvijas valsts dzimšanas diena tika svinēta Sidnejas Latviešu namā 2023. gada 18. novembrī. Svētkus svinēja lielā sparā: tika sniegtas svinīgas runas, notika koru koncerts.

Bet kā var būt svinības bez dzimšanas dienas kūkas? Pasākuma organizēšanai tika izsludināts kūkas cepšanas konkurss! Dalībnieku reģistrācija kūku konkursam tika izsludināta FB lapā, kā arī SLB izdevumā Ritums. Organizatori aicināja cilvēkus reģistrēties, ja viņi vēlas piedalīties kūkas cepšanas konkursā. Reģistrācija varēja notikt iepriekš, bet varēja arī pieteikties uz vietas pasākuma dienā.

Sacensību kategorijas: labākā kūka, oriģinālākā dekorācija, labākā garšu kombinācija.

Žūrijas sastāvā no pieredzējušiem pavāriem bija: Ināra Krūmiņa, mūsu viešņa Levita kundze, un, protams, visa klātesošā publika. Viņi novērtēja kūkas gan pēc izskata, gan garšas, gan kreativitātes.

Kūku konkursa dalībnieki bija Daiva Tuktena, Annete Pīrsa (Pearce), Marika Mekkjū (Mccue). Visas kūkas bija gardas un ļoti skaisti dekorētas.

Kūkas tika pasniegtas visiem viesiem kopā ar šampānieti. Pēc žūrijas komisijas un klātesošo viesu vērtējuma galvenas balvas ieguvēja bija Daiva Tuktēna; viņa saņēma vērtīgu pavārgrāmatu 100 Kūkas un 1 svecīte. Daiva savu balvu uzdāvināja Sidnejas Dāmu kopai.

Latvijas dzimšanas dienas svinību sarīkojums ir veids, kā mēs Sidnejā atzīmējam valsts neatkarības dienu. Latvijas Republika proklamēja savu neatkarību 1918. gada 18. novembrī, tāpēc tieši šajā datumā notiek svinības un dažādi pasākumi visā pasaulē.

Marika Mekkjū (Mccue)
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com