Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


AL59.KD noslēgumā – Jaungada sagaidīšanas balle

Greznas telpas, skaista mūzika, garšīgs ēdiens

Laikraksts Latvietis Nr. 782, 2024. g. 17. janv.
Aldis Sveilis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL59KD

Ieejas telpā – „2024“. FOTO Ingus Sveilis.

„Kongo“ līnija „Dabar“. FOTO Ingus Sveilis.

„Tautumeitas“. FOTO Ingus Sveilis.

Balles viesi. No kreisas: AL59KD rīcības komitejas vadītāji Pēteris un Susan Dārziņi. FOTO Aldis Sveilis.

Balles viesi. FOTO Aldis Sveilis.

Labai latviešu ballei ir trīs nepieciešami kritēriji: laba vide, laba mūzika un labs ēdiens. Tā apgalvoja Iveta Samule, kura rīkoja Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu Jaungada sagaidīšanas balli 2023. gada 31. decembrī plkst.19.00 iecienītā viesību namā Lincoln of Toorak. Vecgada vakarā sanāca ap 250 eleganti, spoži vizuļojošos tērpos ģērbušies viesi; daži ar lielu sajūsmu jau pusstundas pirms balles sākuma!

Viesību nama foajē telpā ienākot, tūlīt bija pamanāmas dekorācijas, kas atspoguļoja ballles tēmu – mirdzošā un spīdošā. Telpa vizuļoja, un kā dekorācija labi izcēlās ar zelta un sudraba baloniem izgreznota liela arka. Tie, kas vēlējās, varēja tur nofotogrāfēties. Balles dalībnieki ienākot, varēja noklausīties Edmunda Eimaņa džeza klavierspēli ar Aijas Dragūnas dziedājumu, kā arī varēja baudīt uzkodas, zemeņu daiquiri un šampānieti.

Tad, plkst. 19.30, galvenā balles zāle bija gatava uzņemt viesus. Zālē ienākot, viesus sagaidīja grezna aina – skaisti klāti un dekorēti galdi, ar augstiem zelta svečturiem, vai vāzes, kas greznotas ar baltām un melnām strausu spalvām. Zāles galā bija lieli, iespaidīgi un apgaismoti cipari – 2024., arī izdekorēti ar zelta, sudraba un melniem baloniem. Zāles vienā stūrītī bija arī mirdzoša selfiju siena, pie kuras viesi varēja izvēlēties kādu interesantu rekvizītu – cepuri vai masku un ar to tur nofotogrāfēties.

Visu vakaru varēja dejot un priecāties. Balles sākumā viesus sāka iepriecināt Dabar mūzikas grupa. Pat jau no paša sākuma visdrošākie viesi tūlīt devās uz dejas grīdu. Vēlāk vakarā ar mūzikas piedāvājumu izmainījās DJ Tony K. Skanēja balles mūzikas klasika gan latviešu, gan angļu valodās, kā arī bija jaunākas populāras dziesmas. Likās, ka katram, neskatoties uz vecuma, bija kaut kas piemērots.

Ēdienu klāsts, varu apgalvot, bija bagātīgs! Ierodoties, uz galdiem viesus sagaidīja Vidusjūras antipasti tornis. Vēlāk pirmajā ēdienā piedāvāja žāvēto lasi vai cūkgaļas cepeti, tad galvenā ēdienā pasniedza baramundi zivi vai liellopu gaļas fileju ar piedevām. Saldajā ēdienā bija divi dažādi šokolādes krējumu ēdieni. Viesi arī jūsmoja par izcilo dzērienu piedāvājumu, tostarp Dimple viskijs – tā pudele sagaidīja viesus uz katra galda.

Vakaru uzjautrināja un ātri piepildīja vairāki notikumi. Dabar pavadījumā izveidojās kongo līnija, kas izvijās caur visu balles telpu. Vēlāk arī bija īsa video filma ar Kultūras dienas atskati, kas bija veidota, pielietojot Tautumeitas dziesmu Sadziedāsim. Skatītāji varēja atskatīties uz daudziem jaukiem KD sarīkojumu sižetiem.

Tomēr viens no balles augstākiem punktiem bija Tautumeitas uzvedums. Balles dalībnieku masa aizņēma dejas grīdu, sastājoties skatuvei priekšā un ar lielu sajūsmu dalījās vairākās Tautumeitu dziesmu izpildījumos, tostarp ABBA un brazīliešu dziesmu atdarinājumi.

Pusnaktij pienākot, balles dalībnieki svinēja Jauno gadu ar salūtu, ko veidoja video filmu ieraksts kopā ar mūzikas pavadījumu. Viesi turpināja priecāties līdz pat plkst. 1.00, kad balle beidzās un bija jāatstāj zāli. Likās, ka Jaunais gads bija jautri sagaidīts, visi bija labi paēduši un izpriecājušies, un AL59.KD rīkotāji varēja lepoties, ka Kultūras dienas Melburnā beidzās lieliski!

Aldis Sveilis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com