Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


49. LAAJ Annas Ziedares Vasaras vidusskola

„Dzintaros“

Laikraksts Latvietis Nr. 782, 2024. g. 17. janv.
Zinta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV2015

Vasaras vidusskolas atklāšana. FOTO Rūdis Dancis.

Astra Kronīte. FOTO Rūdis Dancis.

Skolas vadītāja Iveta Laine (no labās) sniedz instrukcijas. FOTO Rūdis Dancis.

Pirmās dienas vakariņas. FOTO Rūdis Dancis.

Ir atkal notecējis gads un latviešu sabiedrības īpašumā Dzintari, Adelaides dienvidos tiek atklāta 49. LAAJ Annas Ziedares Vasaras vidusskola. Laiks vējains un mazliet vēss, bet noskaņa ir pozitīva. Ap karogu uz atklāšanu sapulcējušies apmēram 60 cilvēku – skolas dalībnieki un viesi. Pilnīgai skolas saimei sabraucot, paredzēti 47 skolēni, 8 audzinātāji un 18 darbinieki – skolotāji (arī no Latvijas) saimnieces un administrācija.

Skolas vadītāja Iveta Laine sveic visus ar ierašanos un sumināja vecākus, kas savus bērnus sūta uz VV. Lielais skaits pirmklasnieku nodrošina skolas tuvāko nākotni. Rakstisks apsveikums pienāca no Anitas Andersones, LAAJ prezidija priekšsēdes, kas uzsvēra VV lomu latvietības uzturēšanā, jo: „Sākot ar pirmā gada vidusskolas apmeklējumu, jaunietis paplašina savu draugu loku plašākajā latviešu izglītības un vienaudžu piederības vidē.” Astra Kronīte, LAAJ Dienvidaustrālijas vicepriekšsēde, savā uzrunā mudināja jauniešus: „...paturēt sauli sirdī – esiet optimisti, smeļiet zinības, dibiniet un atjaunojiet draudzības, priecājieties, pavadot savas vasaras brīvdienas šeit. Un šovasar kā skaistas puķes, kas plaukst, audziet garīgi un stipriniet savu saikni ar latvietību.“ Viņa pateicās vecākiem, skolotājiem un darbiniekiem, kuri ziedo savu laiku latviskā audzināšanā.

Šo tēmu turpināja Latviskās izglītības veicināšanas kooperatīvās sabiedrības valdes priekšsēde Zinta Ozoliņa. Viņa paskaidroja, ka LIVKS jeb Dzintaru komitejas galvenais mērķis ir atbalstīt iespējas veicināt latvisko izglītību, un tā lielais jauniešu pulks, kas var dzīvot latviskajā vidē divarpus nedēļas, apliecina, ka vērtīgs darbs tiek veikts. Viņa arī visus apsveica un novēlēja radošu darba posmu.

2024. gada Annas Ziedares Vasaras vidusskolas dalību līdzfinansē Latviešu valodas aģentūra no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmas Valsts valodas politika un pārvalde.

Citi lieli atbalstītāji ir LIVKS, Daugavas Vanagi un arī LJAA. Ikkatrs pabalsts vai ziedojums atvieglina finansiālo slodzi VV dalībniekiem, par ko vadība izsaka visliekāko pateicību.

Līdz 20. janvārim skolēni mācīsies, dziedās, dejos un dancos, peldēsies un priecāsies, piedalīsies dažādās nodarbības un satiksies ar visādām interesantām personām. Skolas programma ir bagāta; ne tikai valodas stundas, bet izcili pasniedzēji dažādās jomās. Varam būt lepni, ka 2025. gadā notiks 50. skola. Dabīgi ir arī citas organizācijas, kam ir ilggadīga vēsture, bet tomēr Vasaras vidusskola ir sevišķs pasākums, jo tur veidojas nākotnes sabiedrība un sabiedrības vadītāji. Uzslavu ir pelnījuši visi skolotāji un darbinieki, kas no paša sākuma ir devuši laiku, zināšanas un darbu, lai panāktu to, ka LAAJ Annas Ziedares Vasaras vidusskola ir vēl aktīva un vērtīga.

Zinta Ozoliņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com