Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Skulptūra „Lauvene“

Tēlnieks Aigars Bikše piedalās festivālā „Sculptura #2“

Laikraksts Latvietis Nr. 784, 2024. g. 31. janv.
Aigars Bikše -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Aigara Bikšes skulptūra „Lauvene“ izstāžu zālē. FOTO Reinis Hofmanis.

Festivāla plakāts.

Festivālā Sculptura #2 Briselē izstādīta Aigara Bikšes teju trīs metrus augstā koka skulptūra Lauvene. Festivāls, kas norisināsies no 2024. gada 19. janvāra līdz 10. martam, solās būt laikmetīgās tēlniecības svētki, pulcējot 38 māksliniekus no vairāk nekā 20 valstīm.

Aigars Bikše, kas pazīstams ar savām interaktīvajām skulptūrām un instalācijām publiskajās telpās, nereti ietver tajās vēsturiskas, kultūrspecifiskas un politiskas atsauces. Skulptūra Lauvene ir radīta izstādei galerijā Daugava, kuratore Anda Treija. Skulptūra ataino lauveni, kura izliekusies dramatiskā kustībā virs būvgružu kaudzes. Lauvene uzsver sievišķā spēka nozīmību, atzīšanu un novērtēšanu mūsdienu sabiedrībā. Lauvas heraldiskais tēls ir redzams Rīgas ģerbonī. Dzeltenā lauvene virs drupu kaudzes simbolizē kādas sistēmas beigas un spriedzi, ko rada pārmaiņas un jaunas, uz līdztiesību balstītas, sabiedrības veidošanās. Lauvenes tēls rosina domāt par pārmaiņām domāšanā un jauniem kolektīvās atmiņas tulkojumiem.

Skulptūra izveidota kokā, apgleznota. Skulptūras izmēri 268x400x210 cm.

Festivāls Sculptura #2 veicina daudzveidīgas tēlniecības izpausmes, tā mērķis ir rosināt dialogu, provocēt pārdomas un godināt laikmetīgās tēlniecības sasniegumus. Aigars Bikše par dalību Sculptura #2: „Esmu pagodināts piedalīties šajā festivālā un esmu priecīgs izstādīt „Lauveni“ mākslas cienītājiem Briselē. Šī skulptūra atspoguļo sievišķo spēku un izturību, un es ceru, ka tā rezonēs ar skatītājiem. Tāpat šobrīd Ukrainas kara kontekstā dzeltenā lauvene virs drupu kaudzes iekļūst jaunā interpretācijas telpā.“ Plašāku informāciju par Aigaru Bikši skatīt vietnē www.aigarsbikse.com.

Par festivālu „Sculptura #2“

Sculptura #2 ir ikgadējs laikmetīgās tēlniecības festivāls, kas pulcē māksliniekus, kolekcionārus un mākslas entuziastus no visas Eiropas. Festivāla mērķis ir demonstrēt laikmetīgās tēlniecības izpausmju daudzveidību, veicināt māksliniecisko dialogu un radīt platformu ideju apmaiņai lokālā un starpratutiskā mērogā.

Aigars Bikše



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com