Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sidnejā atkal 100 gadu svinības

Apsveikumi arī no prezidenta un karaļa

Laikraksts Latvietis Nr. 785, 2024. g. 7. febr.
Gundega Zariņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Simtgadniece Biruta Vilciņa. FOTO Liana Vilciņa.

Birutas dēls Valdis kopā ar Birutu lasa sakopotos rakstiskos apsveikumus. FOTO Liana Vilciņa.

Sidnejā vaiņodniece Biruta Lidija Vilciņa (dzimusi Lucis) 16. janvārī nosvinēja savu 100 gadu dzimšanas dienu.

Biruta dzima Liepājas slimnīcā, bet uzauga ģimenes mājā Vaiņodē, kur arī apmeklēja pamatskolu. Viņa nobeidza skolas gaitas Aizputē, kur arī strādāja kādu laiku aptiekā, pirms devās bēgļu gaitās pa zemes ceļu uz Poliju kopā ar abiem vecākiem un brāli Arvīdu. Vecākais brālis Ēriks, kā virsnieks, tika nošauts Litenes traģēdijā. Kara beigās ģimene nokļuva Vācijā, kur mitinājās Blombergas nometnē.

Kad nodibinājās Baltijas Universitāte, Biruta iestājās zobārstniecības fakultātē un Pinebergā pievienojās jaundibinātās korp! Zinta saimei. Pinebergā arī iepazinās ar frat! Cursica studentu Visvaldi Vilciņu, ar ko salaulājās Blombergas baznīcā plašā ģimenes un studentu pavadītāju lokā.

Kad sākās izceļošana uz vairākām trimdas zemēm, laulātais pāris ar Birutas māti, Lūciju un brāli Arvīdu (tēvs Rudolfs mira Vācijā) nokļuva Sidnejā un ar laiku uzcēla māju Oatlejā. Ģimene pieauga ar dēlu Valdi un meitu Māru. Kaut Biruta jaunajā mītnes zemē neatsāka studijas, meita turpināja jau iesākto taku un nobeidza zobārstniecības fakultāti. Biruta nostrādāja birojā St George slimnīcā līdz aiziešanai pensijā.

Dažus gadus pēc Visvalža nāves, Biruta kopā ar Māru, pārcēlās uz ciematu Pedstovheitsā (Padstow Heights), bet pagājušā gadā, kad Biruta lauza potīti, viņai atkal bija jāmaina dzīves vietu uz Bankstown Terrace Community Care aprūpes namu, kur 16. janvarī viņas istabā kopā ar dēlu Valdi, vedeklu Liānu, meitu Māru, krustmeitu Margit Tomasu (Thomas) un mani nosvinējām lielo jubileju ar šampānieti, suši, pīrāgiem un Liānas cepto krinģeli. Valdis nolasīja virkni saņemto apsveikumu, sākot ar Latvijas valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, kā arī no karaļa Čarlza un karalieni Kamilas, Austrālijas ministru prezidenta un citiem politiķiem, korporāciju locekļiem un draugiem. Ziedu veltes un apsveikumus starp citu saņēma no korp! Zinta un frat! Cursica un Studenšu korporāciju kopas Sidnejā. Noskanēja arī dažas kopdziesmas! Jubilejas gaisotne turpinājās līdz nākamai nedēļas nogalei, kad viesojās vēl Sandra Freizera (Fraser) ar vīru Maiklu (Michael) un brāļa dēli – Ēriks (krustdēls) ar sievu Kristīni un Roberts ar sievu Māru. Ārī viesojās Aivars Mednis – ģimenes draugs kopš viņu bērnu dienām.

Apsveicam!

Gundega Zariņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com