Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


LAAJ saņēmis dāsnu novēlējumu

Atbalsts Latvijā akadēmiski izglītotiem papildināt savu izglītību Austrālijā

Laikraksts Latvietis Nr. 786, 2024. g. 14. febr.
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Latviešu apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) nesen saņēma ievērojamu testamentāru novēlējumu no tautietes Austrālijā, kura aizgāja mūžībā 2022. gadā. Labvēles tuvinieki ir lūguši, lai viņas vārdu un novēlējuma apmēru neizpaustu; tā viņa būtu vēlējusies.

Testatore dzima Latvijā un ieradās Austrālijā kā Otrā pasaules kara bēgle. Savā testamentā viņa novēlēja ievērojamu sava mantojuma daļu ar norādi to izmantot saskaņā ar LAAJ „Akadēmisko papildstudiju nozares noteikumiem.“ Viņa esot augsti vērtējusi izglītību un vēlējusies palīdzēt Latvijai.

„Akadēmiskā papildstudiju nozare“ dibināta LAAJ Kultūras nodaļas paspārnē, ar mērķi „dot iespēju Latvijā akadēmiski izglītotiem papildināt savu izglītību Austrālijā“ (statūtu 33(i) pants).

LAAJ Akadēmiskā papildstudiju nozare savā beidzamajā posmā darbojās prof. Pētera Dārziņa vadībā. Vairāki profesionāļi no Latvijas, pārsvarā ārsti, paplašinājuši savas zināšanas, iegūstot darba pieredzi Austrālijā.

LAAJ prezidijs rūpīgi apsver, kā apjomīgos līdzekļus ieguldīt un kā tos izmantot saskaņā ar vēlējuma norādījumiem. Savā 30. janvāra sapulcē, prezidijs vienojās par līdzekļu ieguldīšanu bankas termiņa noguldījuma kontā un padomu par to, kā vislietderīgāk mantojumu izlietot, lūgs gan vietēji, gan Latvijā.

Austrālijas latviešu sabiedrība ļoti novērtē novēlētājas dāsnumu un tālredzīgo mērķi, dodot iespēju Latvijas augstākās izglītības iestāžu absolventiem iespēju papildināties savās profesijās Austrālijā ar abpusēju ieguvumu – kā Austrālijai, tā Latvijai.

Anita Andersone
LAAJ prezidija priekšsēde
Melburnā, 2024. gada 11. februārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com