Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas stends Multikulturālajā festivālā Kanberā

No Latvijas vēstniecības ziņām

Laikraksts Latvietis Nr. 788, 2024. g. 28. febr.
Iveta Leitase -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas telts. FOTO Iveta Leitase.

Multikulturālais festivāls. FOTO Vineta Freimane.

Latvijas reklāmas materiāli. FOTO Signe Brauna.

Šī gada 17. februārī Latvijas vēstniecība Austrālijā piedalījās ikgadējā Multikulturālajā festivālā Kanberā. Latvijas stends bija viens no Eiropas Savienības ciemata apmeklētākajām vietām, un tas ļāva iepazīt Latviju – aktīvu un dinamisku caur basketbola spēli, garšīgu – ar konfektēm Gotiņa, māksliniecisku – ar laikmetīgu pagaidu etnogrāfisku tetovējumu kultūru un krāsainu – ar skaisto Latvijas dabas redzējumu. Paldies Kanberas Latviešu biedrībai un Kanberas Latviešu skolas bērniem un viņu vecākiem par aktīvo līdzdalību! Kopā mēs esam spēks!

Kā tas viss notika? Festivāla dalībnieki Eiropas Savienības stendā varēja dabūt skaistas Eiropas pases un pēc tam bija jāapmeklē visu Eiropas valstu stendi un jādabū zīmodziņi pasē. Kad pase pilna, tad varēja dabūt balvu. Šogad bija tik daudz apmeklētāju, ka sagatavotās 1000 balvas beidzās jau ap diviem pēcpusdienā. Latvijas stenda Gotiņas visas tika apēstas vēl pirms pusdienlaika, un viesi prasīja vēl; tās visiem ļoti garšoja! Kanberas skolas bērni Edijs, Maija un Estere bija lepni, ka varēja palīdzēt vēstniecības darbiniekiem ar zīmogu spiešanu pasēs. Bērnu vecāki un citi sabiedrības pārstāvji atbildēja uz festivāla viesu jautājumiem, stāstīja par Latviju un Latvijas sporta tradīcijām un uzspēlēja basketbolu. Pie stenda pienāca daudzi Kanberas latvieši, lai apmainītos ar jaunumiem un noskaidrotu, kas šogad notiks Kanberas latviešu kopienā.

Iepriekšējos gados festivālā dejoja arī mūsu Sprigulītis; šogad izpalika, bet jācer, ka nākamgad atkal varēs redzēt mūsu skaistos baltos tautastērpus uz kādas no festivāla skatuvēm kopā ar dejotājiem no daudzām pasaules valstīm. 

Uz tikšanos nākamajā festivālā! Pienāciet pie Latvijas stenda, ja gadīsies būt Kanberā nākamā gada februārī.

Iveta Leitase
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com