Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jūsu dzīve varētu mainīties

Klusā nedēļa

Laikraksts Latvietis Nr. 790, 2024. g. 13. martā
Helga Jansone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SvKrustaDraudze

Svētā nedēļa ir laiks, kad mēs pārdomājam Kristus dzīvi, nāvi un augšāmcelšanos. Šogad tas notiek ātri: Pūpolsvētdiena ir 24. martā, Lielā piektdiena ir 29. martā un Lieldienu svētdiena – 31. martā. Šis laiks mums varētu viegli paiet garām. Tomēr, ja mēs par to domājam un dzīvojam Klusās nedēļas nozīmē, tas var mainīt mūsu dzīvi jau tagad.

Paudīšu, ko tas nozīmē man. Šis ir laiks, kad Jēzus labprātīgi devās uz Jeruzalemi, zinot, ka viņu tur nogalinās. Ar drosmi Jēzus pieņēma savu likteni un ar to necīnījās un nesūdzējās. Viņš ar ēzeli iejāja Jeruzalemē, nevis bēga.

Jēzus deva svēto vakarēdienu saviem mācekļiem – maizi un vīnu, un lika viņiem to ņemt bieži, pieminot viņu. Tas bija veids, kā pestītājs vienmēr būtu ar viņiem un ar mums. Pirms viņam tika atņemta dzīvība, mūsu glābējs atdeva savu dzīvību. Jēzus tika sists krustā, lai gan viņš bija nevainīgs, uzņemot uz sevi pasaules grēkus un cieta – tāpat kā mēs ciešam dzīvē.

Bet, ja ar to viss beigtos, Jēzus būtu tikai kārtējais netaisnības upuris. Tā vietā Kristus tika augšāmcelts no mirušajiem, un tas ir mūsu ticības pamats. Kristū, Dieva dēlā, dzīvība uzvarēja nāvi. Mīlestība uzvarēja naidu. Labs uzvar pār ļaunumu. Nāve ir īslaicīga, un pēc tam nāk mūžīgā dzīve ar Dievu.

Tāpēc ir vērts atcerēties Klusās nedēļas nozīmi. Ceļojot arvien tuvāk savai nāvei, mums tiek atgādināts, ka Jēzus cieta tāpat kā mēs un apsolīja būt ar mums, īpaši mūsu ciešanās. Daži domā, ka tad, kad mēs ciešam, Dievs mūs ir pametis. Ir otrādi – Jēzus mums atklāja, ka Dievs tad ir ar mums vēl vairāk.

Mēs atceramies, ka arī mēs tiksim augšāmcelti jaunai dzīvei kopā ar Jēzu Kristu. Zinot šo, tas jau var pārveidot, kā mēs dzīvojam tagad.

Mums ir daudz ko gaidīt. Jēzus augšāmcelšanās Lieldienu svētdienā ir mainījusi pasauli un var mainīt mūsu dzīvi. Mēs varam dzīvot cerībā, uzticībā un priekā.

Lai jums ir svētīga klusā nedēļa un Lieldienas!

Prāveste Helga Jansone
Laikrakstam „Latvietis“


Iesvētības mācības

tiek piedāvātas katram, kuram ir interese – privāti vai grupā.

Vai tu esi 15 vai 70 gadus vecs – visi ir aicināti. Mēs parunāsim par ticības jautājumiem, kā Bībele ir rakstīta un kā to lasīt, iesim caur dievkalpojumu, lai saprastu to labāk un vairāk. Šo kursu varu piedāvāt jebkur Austrālijā, izmantojot Zoom. Lūdzu sazinieties ar mani: Pastorhelgaj@gmail.com Tālr. 0497 839 083

Prāveste Helga Jansone



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com