Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Iznācis LĀZA Apkārtraksts Nr. 172

Par Latviešu ārstiem un zobārstiem

Laikraksts Latvietis Nr. 791, 2024. g. 20. martā
Kamena Kaidaka -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAZA

LĀZA Apkārtraksts Nr.172. Vāka foto: Kristaps Zariņš, Bertrams Zariņš, Kristaps Keggi un Viktors Kalnbērzs 1. Vispasaules latviešu ārstu kongresa gājiena priekšgalā pie Brīvības pieminekļa, 1989. gada 18. jūnijs.

Iznācis LĀZA Apkārtraksts Nr. 172 – vēstījums par Latviešu ārstu un zobārstu apvienības dzīvē svarīgo 2023. gadā. Aprakstos un fotogrāfijās ikviens lasītājs varēs saskatīt sev zināmus un cienītus kolēģus. Pirmkārt jau uzzināt, kas turpmāk vadīs LĀZA, jo 2023. bija LĀZA valdes vēlēšanu gads. Varēs iepazīt Latvijas jaunos un centīgos studentus un ārstus kā Prof. Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendiātus, Ojāra Veides Fonda stipendiātus un Latvijas Medicīnas Fonda stipendiātus. Uzzināt tās vērtīgās atziņas, ko viņi guvuši pieredzes ceļā citu valstu klīnikās. Sajust Latviju – tā īsumā varētu raksturots to, ko baudījuši Rietumu (ASV un Kanādas) jaunieši, esot Latvijā vasaras praksē kā LMF stipendiāti. LĀZA Apkārtraksts ļaus tuvāk iepazīt LĀZA biedrus, kuriem 2023. gads ir bijis nozīmīgu jubileju gads – tas rakstu ciklā Daudz laimes, jubilār!

Kā ziemeļzemēs sievietes saņem veselības aprūpi grūtniecības laikā? Kā būt latvietim, ja nedzīvo Latvijā, un kas tad ir – latvietis, kāds viņš ir? Ko dod sadarbība ar Latvijas augstskolām tiem pasniedzējiem, kuri strādā tālu no Latvijas? Kāds ir pirmais gads pēc nopietna lēmuma – pārcelties uz pastāvīgu dzīvi Tēvzemē, kurā neesi dzimis? Kā būt „zinātnes urķim“, ja zinātne nav joma, kura saņem dāsnu valsts atbalstu? Kā Dr. Laumas Upelnieks-Katis ziedojums mainījis psihiatrisko palīdzību bērniem un pusaudžiem Latvijā? Ko un kā mēs katrs varam dot, lai Ukrainas tautai palīdzētu izcīnīt uzvaru karā ar Krieviju, un ko dara trīs Latvijas anesteziologi? Kādas ir ilgtermiņa kroplības, ko rada karš, un kā ar tām „cīnījās“ pēc Pirmā pasaules kara Latvijā? Kādas bijušas sarunas „55 minūtes ar LĀZA“ 2023. gadā? Kādi bijuši tie cilvēki, no kuriem 2023. gadā atvadījāmies uz mūžu? Kas jauns un nozīmīgs mūs sagaida 2024. gadā? Kāda būs LĀZA konference XVI Latviešu Dziesmu Svētkos Toronto 4. jūlijā un kā tai pieteikties?

Vēl daudz lielāku un mazāku ziņu, kuras vērts izlasīt. Un viena no tām – 2024. gada 21. jūnijā LĀZA kopā ar Latvijas Ārstu biedrību aicina atzīmēt Pirmā vispasaules latviešu ārstu kongresa 35 gadu jubileju! Paldies visiem, kas bija šī vēsturiskā notikuma veidotāji, paldies arī visiem, kas bija tā dalībnieki! Gan Latvijai, gan tās medicīnai tas bija jauns sākums.

Tomēr labāk vienreiz redzēt... Visi LĀZA biedri jau tuvākajā laikā saņems Apkārtrakstu savās pastkastēs, bet elektroniski to varēs lasīt LĀZA mājaslapā. Tomēr, kā atzinuši daudzi gudri prāti, īsta lasīšana ir ne tikai acu, bet arī roku un sirds klātbūtne. Lai pietiek laika lasīšanai!

Ja vēlaties iegādāties Apkārtrakstu, lūdzu, rakstiet laza@lazariga.lv

Tiem, kas vēlas pievienoties LĀZA vai kas vēlas atjaunot savu darbību LĀZA, gribu atgādināt, ka LĀZA ir atvērta, lai vai kur dzīves ceļi ir aizveduši. Vajag vien atvērt LĀZA mājaslapu vai sazināties.

Kamena Kaidaka,
LĀZA biroja vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com